Grupė Seimo narių įregistravo pataisas, kuriomis siūloma Šauliams ir kariams savanoriams įsigyti bei namuose laikyti pusiau automatinius ginklus ir šovinius. Šis įstatymo projektas atkeliavo iš Šaulių sąjungos, prieš tai jį aptarus su Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininku Artūru Paulausku.

„Manau, kad pats gyvenimas šiandien demonstruoja, kad Šauliai turi ginklus namuose. Būtent tuos ginklus, kuriuos minime šitame įstatyme – pusiau automatinius. Tiktai tiek, kad šiandien Šauliai tuos ginklus įsigyja kaip sportininkai, bet negali to atlikti kaip Šauliai. Gyvenimas aplenkia įstatyminę bazę. Tai pirmas tikslas yra, kad įstatyminė bazė atitiktų šiandienines realijas. Šiandienines realijas dar diktuoja ir tai, kad geopolitinė situacija sako ir tai, kad ginklų turėjimas namuose Šauliams prisidėtų prie valstybės saugumo gynybos potencialo didinimo kaip atgrasymo priemonė“, - laidoje „Aktualioji valanda“ kalbėjo L. Gumbinas.

Kita priežastis leisti Šauliams ir kariams savanoriams įsigyti bei namuose laikyti pusiau automatinius ginklus ir šovinius, anot Šaulių sąjungos vado – tai užtikrintų didesnį valstybės saugumą pavojaus atveju.

„Išmintinga turėti tokią kariuomenę, kuriai nereikėtų kovoti, nes priešininkas mato, kad yra beviltiška kovoti. Turėjimas ginklų namuose ir nesudarymas prielaidų, ar spėsi paimti ginklą, ar ne, tai yra esminis pamatas atgrasyti priešą“, - teigė L. Gumbinas.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą galite išgirsti
www.ziniuradijas.lt/epizodas/2015/11/26/aktualioji-valanda/51185