Taip pat Seimo pirmininkė tvirtino, jog nepalanki nuomonė dėl ministrės veiklos formuojama ne be koalicijos partnerių socialdemokratų „tylios kovos“, kurią šie esą pradėjo keršydami „darbiečiams“ už balsavimą dėl biudžeto, kuomet jų balsai buvo lemiami patvirtinant didesnes išlaidas, nei siūlė Vyriausybė.

„Tikrai neieškome (pamainos A.Pabedinskienei - red.)), kalbamės su ministre, aiškinamės situaciją, žiūrime, kur buvo padarytos klaidos, ir būtent dėl to konsultacinio projekto, kur samdyti mokslininkai“, - trečiadienį Žinių radijui sakė L.Graužinienė.

Ji taip pat sakė nesureikšminanti kritikos partijos deleguotai ministrei, nes, pasak L.Graužinienės, „visada, jei prezidentė pasako kritiškesnį žodį, po to seka politikų reakcija“.

„Aš matau galbūt daugiau - ne viešai, o jaučiu - iniciatyvų iš socialdemokratų, iš ministro pirmininko, ir kiek tenka paskutiniu metu girdėti, premjero patarėjai labai aktyviai kelia visuomenines organizacijas ir profsąjungas, nuteikinėja prieš mūsų ministrus ir ministerijas, tiesiog ne savo rankom, bet visuomeninių organizacijų rankom bando kelti širšalą. Aš tai vertinu kaip premjero kerštą už biudžeto balsavimą. Tai tikrai nesveika valstybėje ir taip neturėtų būti“, - kalbėjo L.Graužinienė.

„Tai socialdemokratų tyli kova su mumis, aš manau, taip lengvai jie biudžeto balsavimo mums neatleis“, - pridūrė Darbo partijos vadovė. „Darbiečiai“ balsuodami dėl šių metų biudžeto pritarė siūlymams, kurie daugiau kaip 26 mln. eurų padidino išlaidas. Premjeras socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius vėliau tokį „darbiečių“ elgesį pavadino išdavyste.

Tuo tarpu kalbėdama apie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos už 1,5 mln. eurų užsakytą mokslinį tyrimą, kurį valstybės vadovė Dalia Grybauskaitė pavadino įvardijo kaip pinigų plovimą, L.Graužinienė pabrėžė, jog tai - Europos Sąjungos lėšomis finansuojamas projektas, ir sutarčių nutraukimas gali atnešti daugiau žalos nei naudos.

Šiam tyrimui rengti buvo darbinta ir 14 pačios ministerijos darbuotojų, tačiau L.Graužinienė gynė ministrę, kad ne ji tokią praktiką įvedė - tokiems darbams savo pačių darbuotojoms papildomai moka ir kitos ministerijos.

„Mes iš pradžių sakėme, kad netinkama (projekto - red.) forma ir galima tuos klausimus gvildenti kitokiame lygmenyje, bet yra pasirašytas europinis projektas, ir dabar turi įvertinti išlaidas Valstybės kontrolė, kad nereiktų dvigubai grąžinti (lėšų - red.). Sutarčių nutraukimas ne visada duoda tiesioginį efektą, reikia pažiūrėti, ką gero galima paimti iš to projekto ir ką kaip politikai galime realizuoti“, - kalbėjo Seimo pirmininkė.

Opozicijoje esantys liberalai, antradienį susitikę A.Pabedinskiene, ragino kelti klausimą, ar socialinės apsaugos ir darbo ministrė „darbietė“ gali toliau eiti pareigas.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai A.Pabedinskienė vadovauja nuo 2012 metų gruodžio.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)