"Iš tiesų Seimo nariai turi politinio pasitikėjimo tarnautojus Seime ir Seimo nariai yra atsakingi už tų padėjėjų darbą. Jie pristato, kaip ir visi, jų darbo laiko grafikus, jie atsiskaito užpildydami atitinkamus dokumentus, deda ten parašus ir jie prisiima visišką atsakomybę už tuos darbuotojus, kuriuos jie įdarbina. Seimo kanceliarijai tikrai nėra prievolės dirbti seklio pareigybėje ir tikrinti, kur, koks padėjėjas dirba", - antradienį atsakinėdama į žurnalistų klausimus sakė L. Graužinienė.

Pasak jos, yra tvarka, numatanti, kad asmuo, jeigu nori dirbti papildomą darbą, turi gauti sutikimą iš pagrindinės darbovietės. "Šiuo atveju turėjo būti gautas sutikimas iš Seimo, todėl dabar vyksta patikrinimas, ar nebuvo pažeisti įstatymai, ir čia kartu ir kanceliarija, ir Darbo inspekcija atliks patikrinimą", - sakė L. Graužinienė.

DEKFI primena, kad Seimo kanceliarija ėmėsi tarnybinio tyrimo ir aiškinsis, ar „Judex“ komercijos direktore dirbanti Patricija Pachomovaitė, įdarbinta ir Seimo nario „tvarkiečio“ Petro Gražulio padėjėja-sekretore, parlamente darbuojasi nepažeidžiant įstatymų.

Seimo kanceliarijos duomenims, šiuo metu P.Pachomovaitei nėra išduotas leidimas dirbti kitą darbą pagal darbo sutartį.