Trečiadienį "Žinių radijo" laidoje viešėjusi L. Graužinienė teigė, jog tikisi, kad dar vienai kadencijai savo kandidatūrą iškėlusi D. Grybauskaitė bent šį kartą prieš rinkimus pateiks savo rinkimų programą. Pasak Seimo Pirmininkės, dalyvaudama 2009 m. rinkimuose D. Grybauskaitė to nepadarė.

"Tikiuosi, kad Prezidentė bent jau šią kadenciją pateiks savo penkerių metų darbo programą. Pateiks visuomenei ir ją pristatys, priešingai nei buvo praeitą kartą. Prieš tai ji (į rinkimus. - ELTA) ėjo be programos, praktiškai su keliomis tezėmis", - sakė L. Graužinienė.

Anot Seimo vadovės, artėjantys Prezidento rinkimai "bus visiškai kitokie" nei vykę prieš penkerius metus, kai D. Grybauskaitė jau pirmajame ture sutriuškino savo oponentus, surinkdama 68 proc. rinkėjų balsų.

"Manau, kad šie rinkimai į prezidentus bus visiškai kitokie nei buvo prieš penkerius metus. Žmonės - rinkėjai, politologai ir kiti kandidatai - vertins nuveiktus darbus ir reikės daugiau juos parodyti", - sakė parlamento vadovė.

Pasak L. Graužinienės, vos paskelbusi savo sprendimą dalyvauti prezidento rinkimuose, D. Grybauskaitė pradėjo užsiiminėti rinkimų kampanija. Anot Seimo Pirmininkės, ji tai daro nesąžiningai, naudodama valstybės lėšas.

"Norėtųsi, kad įstatymai galiotų visiems. Aš jau ir dabar matau, kad Prezidentė labai sėkmingai naudojasi valstybės resursais, reklamuodama Vasario 16-ąją, ir daug kitų paslėptų veiksmų, kurių ji nedarė anksčiau, bet daro prieš rinkimus. Tai yra paslėpta reklama. Tikiuosi, kad toms institucijoms, kurios vykdo stebėseną, užteks valios ir drąsos pasakyti, kad taip negalima elgtis su valstybės pinigais", - sakė L. Graužinienė.