„Nenoriu leistis į šitas diskusijas, nes jos yra bereikšmės ir neturi jokio pagrindo. Manau, kad vyrai susės, išsiaiškins, paspaus rankas ir toliau bendraus draugiškai“, - Žinių radijui trečiadienį sakė L.Graužinienė.

L.Graužinienė kelis kartus pakartojo, kad Darbo partijos pozicijai atstovauja ji kaip partijos pirmininkė ir valdymo organai - prezidiumas bei taryba.

„Partijos šitame kontekste nedalyvauja. dalyvauja atskiri politikai šioje diskusijoje ir žodžių mūšyje (...). Aš tikrai nekomentuoju, jeigu kažkas ir buvo, ką du vyrai susitarę buvo. Tai tų dviejų vyrų klausimas ir reikalas, ir nereikia pinti čia partijų“, - teigė ji.

Seimo pirmininkė pabrėžė, kad valdančiojoje koalicijoje „jokios griūties nėra“.

„Kas nenori ir kam nepatinka dirbti koalicijoje, tai niekas po prievarta nelaiko. Bet Darbo partija kaip koalicijos partneris dirba ir vykdo savo įsipareigojimus“, - sakė ji.

Perklausta, kam adresuotas šis teiginys, L.Graužinienė atsakė: „Kas klauso ir žino, tas supras“.

Dėl sukčiavimo teisiamas Darbo partijos įkūrėjas V.Uspaskichas pirmadienį A.Butkevičių viešai pavadino „melagiu“ ir „bailiu“, nevykdančiu rinkimų pažadų.

Tai jis pareiškė netrukus po to, kai premjeras apkaltino „darbiečius“ išdavyste balsuojant dėl biudžeto. Socialdemokratų vadovas pareiškė, kad V.Uspaskichas šantažavo partijos narius dėl to, kad Seimo žmogaus teisių komitetas atsisakė įvardyti, jog prieš jį vykdoma politinė byla.