„Jei iš tiesų tam yra pagrindo ir jis susispendavo partijoje, tai sekantis žingsnis turėtų būti paties K. Komskio atsistatydinimas iš vicepirmininkų. Tai turėtų būti nuosekliai daroma“, - BNS sakė L. Graužinienė.

Tam pritaria ir kiti BNS kalbinti Seimo valdybos nariai. Pasak Seimo vicepirmininko socialdemokrato Gedimino Kirkilo, jei K. Komskis pats nesitrauktų iš pareigų, gali būti svarstoma iniciatyva dėl jo atstatydinimo.

Kita vertus, L. Graužinienė teigia, kol kas neskubanti daryti išvadų vien iš viešai pateikiamos informacijos.

„Kaip Seimo pirmininkė bandysiu susitikti su teisėsaugos institucijų vadovais ir išsiaiškinti situaciją, ir jei tam yra rimtas pagrindas, tai atitinkami ir veiksmai bus“, - kalbėjo L. Graužinienė, paklausta, ar iki Seimo kadencijos pabaigos belikus mėnesiui gali būti inicijuojamas K. Komskio atleidimas.

Socialdemokrato G. Kirkilo teigimu, jau prieš savaites kilus ažiotažui dėl pasieniečių tarnybinio šuns, nušauto K. Komskio brolio Arvydo Komskio, ir K. Komskiui pareiškus, kad tyrimą dėl jo brolio turi perimti Generalinė prokuratūra, dalis Seimo valdybos narių ragino K. Komskį trauktis iš Seimo vadovybės.

„Manau, kad jis negali toliau eiti šių pareigų. Čia akivaizdu“, - BNS sakė G.Kirkilas.

Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Algirdas Sysas taip pat nebemato galimybės K. Komskiui būti Seimo vicepirmininku bei tikisi, kad atsistatydinimo pareiškimą parašys jis pats.

„Jei jis jau susispendavo partijoje, tai jis turėtų parašyti pats ir pareiškimą atsisakant Seimo pirmininko pavaduotojo funkcijų, nes mestas labai didelis šešėlis. Girdėjau, kad Vyriausioji rinkimų komisija kalba ir apie rezultatų anuliavimą visai partijai“, - sako A. Sysas.

Seimo opozicijos lyderis konservatorius Andrius Kubilius taip pat teigė, jog K. Komskis turėtų pats trauktis iš Seimo vadovybės. A. Kubiliaus abejojo, ar K. Komskio atstatydinimas inicijuojant nepasitikėjimo procedūrą būtų prasmingas, nes kadenciją baigiantis Seimas šiuo metu retai posėdžiauja.

„Tvarkiečių“ laikinasis vadovas Remigijus Žemaitaitis sako rekomendavęs K. Komskiui nusišalinti nuo užimamų pareigų ne tik partijoje bet ir atsistatydinti iš Seimo vicepirmininko posto.
„Aš jam pasakiau: mano galva, turėtumei pasitraukti iš visų pareigų, kad niekas nebeeskaluotų tos temos, tavęs. Iš visų pareigų, taip. O jau jisai sprendžia, ką daryti“, - sakė R. Žemaitaitis.

Ketvirtadienį policija pranešė sulaikiusi septynis asmenis, kurie įtariami rinkėjų papirkinėjimu Šilutėje, antradienį jų namuose atliktos kratos. Vienas asmuo suimtas 10 parų, BNS sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Nors oficialiai policija neskelbia, su kokia partija ir kokiu kandidatu susijęs tyrimas, Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas patvirtino, kad kalbama apie „Tvarką ir teisingumą“ bei K. Komskį.

Anoniminis pranešimas apie galimą rinkėjų papirkinėjimą gautas spalio 6 dieną. Atlikus pirminius veiksmus, nustatyta, kad Šilutės gyventojai, per rinkimus į Seimą už alkoholį, cigaretes ir grynuosius pinigus rinkėjams siūlo balsuoti už kandidatus, priklausančius vienai iš partijų.

„Tvarkietis“ K. Komskis Šilutės apygardoje tarp vienmandatininkų liko trečias su 15,34 proc. balsų.