Pasak L. Graužinienės, analogišką situaciją jau turėjome Seime dėl Seimo nario Roko Žilinsko, kuris taip pat buvo nuteistas pagal Baudžiamąjį kodeksą ir jam nebuvo pritaikyta apkaltos procedūra Seime.

„Tuo metu Seimo Pirmininkė buvo Irena Degutienė. Praktika Seime jau yra suformuota, ir be reikalo Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovai ir vadovai piktinasi. Iš tiesų jie pamiršo, kaip jie patys elgėsi Roko Žilinsko atveju, ir jie patys suformavo tą pratiką Seime, kuria mes ir toliau vadovausimės. Todėl prieš garsiai šaukdami turi, pirmiausia, pasižiūrėti, kokią praktiką patys yra suformavę“, – penktadienį spaudos konferencijoje Seime sakė L. Graužinienė.

Parlamento vadovė pacitavo Seimo Statutą, kuris numato, kad Seimo nario apkaltos procesas yra „parlamentinė procedūra, kurią Seimas taiko Konstitucijos 74 straipsnyje nurodytiems asmenims dėl Konstitucijai prieštaraujančių jų veiksmų, padarytų einant pareigas, siekdamas išspręsti tokių asmenų konstitucinės atsakomybės klausimą“.

L. Graužinienės teigimu, Apeliacinio teismo sprendimas yra susijęs su V. Gapšio veikla, kai jis nebuvo Seimo narys ir nebuvo davęs priesaikos.

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius sako, kad opozicija ketina inicijuoti neeilinę Seimo sesiją, kurioje būtų pradėta apkalta Seimo nariui „darbiečiui“ V. Gapšiui, primena ELTA.

Lietuvos apeliacinis teismas V. Gapšiui skyrė 100 MGL baudą.