„Aš nenoriu kištis į STT tyrimą ir labai giliai komentuoti, nenoriu komentuoti teisinių klausimų, bet vien pasižiūrėjus į Vyriausybės nutarimo priėmimo eigą, datas, sutapimus, man kaip politikui tai kelia labai daug klausimų ir ne vien tik įžvelgčiau ministro klausimą“, – penktadienį spaudos konferencijoje Seime į klausimą, ar iš posto turėtų trauktis skandale linksniuojami ministrai, atsakė L.Graužinienė.

Perklausta kieno atsakomybės klausimą tuomet ji kelianti, L.Graužinienė atsakė: „Vyriausybei vadovauja ministras pirmininkas ir jis atsako už ministrų kabineto veiklą, o Vyriausybės posėdžiuose priimami Vyriausybės nutarimai vadovaujant ministrui pirmininkui“.

Į klausimą, ar dėl Vijūnėlės skandalo kyla grėsmė šiai Vyriausybei, Seimo pirmininkė atsakė: „Viskas priklausys, kiek giliai klausimai bus susiję su ministru pirmininku“.

STT pareigūnai penktadienį kaip specialųjį liudytoją atliekant ikiteisminį tyrimą dėl galbūt daryto poveikio priimant Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių zonų panaikinimo apklausia aplinkos ministrą „tvarkietį“ Kęstutį Trečioką, teisėsaugai

Vėliau šiame tyrime taip pat bus apklausti ministras pirmininkas A.Butkevičius ir Druskininkų meras Ričardas Malinauskas. Premjeras bus apklausiamas kaip liudytojas, R.Malinauskas - kaip specialusis liudytojas.

Naujienų portalas delfi.lt rašė, kad pernai rugsėjo 23 dieną Vyriausybė skubiai priėmė nutarimą, kuriuo buvo panaikintas nuo 1992 metų galiojęs nutarimo skyrius, reglamentavęs kurortų apsaugos zonų juostas. Šis staigus Vyriausybės sprendimas, anot portalo, tapo papildomu motyvu Vilniaus apylinkės teismui rugsėjo pabaigoje priimant palankų sprendimą dėl statybų Druskininkų Vijūnėlės dvaro teritorijoje. Pernai lapkritį apylinkės teismo verdiktas apskųstas Vilniaus apygardos teismui.

Vyriausybės nutarimas, iš kurio buvo išimtas visas skirsnis „Kurortų apsaugos zonos“, parengtas rugsėjo 22 dieną, o kitą dieną pateiktas Vyriausybei bei priimtas. Rugsėjo 22 dieną Druskininkuose lankėsi premjeras A.Butkevičius. Šio kurorto savivaldybei vadovauja socialdemokratas Ričardas Malinauskas. Nutarimo projektą rengė Aplinkos ministerijos specialistai.

Premjeras ir ministras tvirtina, kad Vyriausybės nutarimo projektas buvo rengtas, derintas ir priimtas skaidriai.