„Vardan teisingumo, jeigu jums tai aktualu, turiu pasakyti, kad Prezidentės pasiūlytų žmonių buvo ir kitas ratas, Premjeras galbūt turėjo savo matymą, tačiau buvo palikta spręsti Darbo partijai ir mes pasiūlėme R. Masiulio kandidatūrą“, - pirmadienį LRT laidai „Dėmesio centre“ sakė L. Graužinienė, komentuodama, kiek R. Masiulio paskyrimas buvo partijos, ir kiek Prezidentūros reikalas.

L. Graužinienė patikslino, kad D. Grybauskaitė esą „teikė prioritetus pačiai kandidatūrai, kokios kompetencijos žmogų ji norėtų matyti“, tačiau tai nereiškia, kad tokių personalijų nėra Darbo partijoje.

„Tam, kad būtų išlaikyta Vyriausybė (...), o projektai yra labai svarbūs ir atsakingi, daug tarptautinio darbo yra, tai norėjosi, kad žmogus iš karto, pirmos dienos galėtų įsijungti į darbą, juo labiau, kad terminalo (Suskystintų gamtinių dujų, -ELTA) klausimas yra nacionalinės svarbos. Manau, kad čia viskas atsistoja į vietas ir jau ketvirtadienį prisieks ministras, ir galės pradėti iš pirmos dienos dirbti“, - teigė Seimo Pirmininkė.

Žiniasklaidoje skelbta, kad realiausi DP kandidatai į energetikos ministro pareigas pagal DP priklausantį kvotinių postų vykdomojoje valdžioje dalybų principą, yra Darius Degutis, vadovaujančio diplomato kadenciją Izraelyje ką tik baigęs nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius, ir doc. Darius Biekša, Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos viršininko pavaduotojas.

L. Graužinienė nemato problemų, jog R. Masiulis nėra partinis ir pabrėžė sąlyčio tikslus dėl energetinių projektų įgyvendinimo matymo. R. Masiulis, anot „darbiečių“ vadovės, teigiamai įvertintas ir per pirmadienio vakarą Kėdainiuose vykusią partijos tarybą.

„Džiaugiuosi, kad sveikina visos politinės jėgos. Reiškia, mūsų pasirinkimas buvo geras.(...) Nei viena ministerija nėra nei vienos partijos nuosavybė. Kiekvienas ministras turi dirbti bendroje Vyriausybės komandoje, bendroje daugumoje ir vykdyti Vyriausybės programą“, - neabejojo politikė.

Prezidentė D. Grybauskaitė energetikos ministru pirmadienį paskyrė R. Masiulį, nuo 2010 metų ėjusį generalinio direktoriaus pareigas bendrovėje "Klaipėdos nafta". Ši įmonė atsakinga už Suskystintų gamtinių dujų terminalo projekto įgyvendinimą. Anksčiau R. Masiulis yra dirbęs tarptautinėse audito bendrovėse, ėjo direktoriaus pareigas finansinių paslaugų įmonėje.