Socialiniame tinkle „Facebook“ jau kurį laiką veikia savotiškas politikės gerbėjų klubas, kuriame dalijamasi įžvalgomis apie politikės pasisakymus, karjerą ir stilių.

L. Graužinienės fanklubas pakrikštytas pagal politikės mylimiausią literatūros kūrinį: „Loreta, senis ir jūra“.

Šio „Facebook“ puslapio kūrėjai taip pat publikuoja išgalvotus Seimo pirmininkės pasisakymus. Paskutinysis – apie L. Graužinienės grožio salone leidžiamus rytus, vos nesupainiotus terminus „anuitetas“ ir „imunitetas“ bei Darbo partijos ministrų kvietimąsi „ant kilimėlio“.

„Šiandien mane ir vėl dažė grožio salone nuo 5 valandos ryto. Vargsta moterys kasdien. Paskui buvau radijuje, pasakiau, kad tie, kas nepasitrauks iš pensijų fondų, apie jokį imunitetą šią žiemą gali nesvajoti. Vėliau egzaminavau ministrus — darausi dar panašesnė į Dalią. Tačiau tai, kad jie įveikė jos egzaminą dar nereiškia, kad įveiks ir mano!“ - skelbia „Loreta, senis ir jūra“.

Nestinga ir kitokių interpretacijų. Kad ir paremtų L. Graužinienės pasisakymais, esą Seimas pasirengęs perimti užsienio politikos vairą, jei prezidentė ir Vyriausybė čia nesutaria.

„Man užteko paskelbti, kad perimu Lietuvos užsienio politiką į savo rankas ir blokada pasienyje iškart baigėsi. Dabar ketinu perimti teismų kontrolę, nes jie tapo visiškai nevaldomi. Greitu metu išgirsite, kad Viktoras, Vytukas ir Vitalija nekalti“, - šaiposi interneto „troliai“.

„Loreta, senis ir jūra“ nepraleido progos pasisakyti ir apie L. Graužinienės pyktį po Ritos Miliūtės laidos LRT televizijoje: „Man patinka mano naujasis darbas. Tikiuosi R. Miliūtei irgi patiks jos naujoji darbo vieta. Kitame kanale.“

Netrūksta ir įvairiausių montažų. Vienas populiariausių – naujojo L. Graužinienės stiliaus palyginimas su Holivudo aktoriumi Robinu Williamsu. Tiksliau, su jo personažu – komedijos „Ponia Doubtfire“ herojumi. Šioje komedijoje R. Williamsas vaidino vyrą, kuris persirengia moterimi, kad galėtų dirbti nuosavų vaikų aukle.

Montažuose taip pat primenami L. Graužinienės stiliaus pokyčiai, meilė Viktorui Uspaskichui jos, kaip būsimosios Seimo pirmininkės, prisistatymo kalba ir netgi apsilankymas DELFI redakcijoje. Sykiu sukurta ir speciali „Facebook“ žymė: „LOLreta“.

Žinoma, Ernesto Hemingay knyga „Senis ir jūra“, neliko nepaminėta. „Žinau, kad visuomenė nerimauja, jog vieną kartą mane jau išvarė iš Daukanto aikštės, nes neišlaikiau egzamino. Neslėpsiu, nerimauju ir aš. Todėl šiandien nė nepajutau kaip kojos pačios mane nunešė į biblioteką, o rankose atsidūrė mylimiausia knyga. Skaičiau visą dieną, įveikiau 4 puslapius ir atsiminiau šį dalyką. Sutarsime!“ - rašo „Loreta, senis ir jūra“. O prie šio įrašo puikuojasi nuoroda į straipsnį apie tai, jog veikalas „Senis ir jūra“ buvo svarbus netgi prezidentės Dalios Grybauskaitės biografijoje.