Seimo pirmininkės biuras ketvirtadienį informavo, kad tokie oficialūs raštiški atsakymai gauti iš Specialiųjų tyrimų tarnybos, Valstybės saugumo departamento, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos bei Policijos departamento.

Pasak parlamento vadovės, specialiųjų tarnybų pateikta informacija išsklaido abejones dėl Seime priimamų sprendimų skaidrumo bei atveria kelią tolesniam prokuroro skyrimui.

„Seimas pasirengęs ir lauktų naujos generalinio prokuroro kandidatūros“, - rašoma parlamento pirmininkės biuro išplatintame pranešime.

„Dokumentai patvirtina šių institucijų vadovų anksčiau pateiktą informaciją žodžiu, kad šios tarnybos neturi ir niekam neteikė duomenų apie galimą įtaką Seimo nariams bei galimai neteisėtus parlamentarų veiksmus, svarstant prokuroro skyrimo klausimą“, - teigia L.Graužinienė.

Ji anksčiau yra išsakiusi poziciją, jog kol nebus išsiaiškinti Seimo nariams mesti kaltinimai dėl neskaidraus balsavimo už generalinio prokuroro kandidatūrą, naujas kandidatas parlamente nebus pateiktas.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ pranešė, kad praėjusią savaitę per Seimo valdybos narių susitikimą su prezidente Dalia Grybauskaite ši užsiminė, kad prieš pat slaptą balsavimą dėl Kauno apygardos teismo pirmininko Nerijaus Meilučio kandidatūros į generalinius prokurorus Kaišiadoryse esą įvyko susitikimas, kuriame pašaliniai asmenys bandė paveikti būsimą politikų sprendimą.

Tačiau kaip šio susitikimo dalyviai minėti Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto vadovas Julius Sabatauskas, šio komiteto narys Vytautas Gapšys ir Kaišiadoryse rinktas Seimo narys Bronius Bradauskas BNS kategoriškai paneigė vykus tokį susitikimą. Socialdemokratas J.Sabatauskas ir „darbietis“ V.Gapšys tvirtino jau kelerius metus nebuvę Kaišiadoryse.

Seimas yra atmetęs jau du prezidentės pateiktus kandidatus į generalinius prokurorus.