L. Balsys į prezidento postą ketina pretenduoti kaip Lietuvos žaliųjų partijos kandidatas. Dalios Grybauskaitės rinkimų štabe ir prezidentės politinėje komandoje dirbantis parlamentaras neslepia, jog kampanijos metu sieks parodyti silpnąsias savo buvusios viršininkės vietas.

L. Balsys – jau penktasis oficialiai VRK įsiregistravęs pretendentas į šalies vadovo postą. Dokumentus taip pat pateikė socdemų kandidatas, europarlamentaras Zigmantas Balčytis, „darbietis“ Artūras Paulauskas, Vilniaus meras Artūras Zuokas bei bedarbis Alfredas Aliukevičius, kurio rankomis Lietuvą valdyti tikisi Mindaugas Filipavičius – „pašauktu Dievo kandidatu“ prisistatantis, bet reikalingo 40-ies metų amžiaus dar nepasiekęs veikėjas.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga taip pat žada kelti savo kandidatą. Tai Ignalinos meras Bronis Ropė. Tiesa, jis VRK dar neįsiregistravo kaip pretendentas į kandidatus.

D. Grybauskaitė dar nepaskelbė, ar sieks antrosios kadencijos, tačiau tai nekliudė dviem parlamentinėms partijoms nuspręsti, jog jos nekels savo kandidatų ir rinkimuose rems dabartinę šalies vadovę. Paramą D. Grybauskaitei deklaravo Liberalų sąjūdis bei konservatoriai.

Kol kas savo kandidatų neiškėlė trys parlamentinės partijos. „Tvarkos ir teisingumo“ kandidatu veikiausiai taps aplinkos ministras Valentinas Mazuronis, užimsiantis praėjusią savaitę galimybes dalyvauti rinkimuose praradusio partijos lyderio Rolando Pakso vietą. Lietuvos lenkų rinkimų akcija savo sprendimą turėtų paskelbti artimiausiu metu. Lig šiol šios partijos vėliavą rinkimuose nešė jos lyderis Valdemaras Tomaševskis. Kandidatą kelti žada ir „Drąsos kelias“, tiesa, neminint jokių pavardžių.