„Šis pranešimas, kaip ir visi kiti iki šiol – iš esmės surinkta ir pateikta bloga informacija apie Lietuvą. Toks įspūdis, lyg prezidentė visus metus sėdi sėdi, stebi stebi, nieko pati nedaro, sėdi stebi iš šalies, o paskui tik staiga viską užsirašo, ateina ir visiems susako“, – DELFI sakė L. Balsys.

L. Balsiui susidaro įspūdis, kad tai buvo metinis pranešimas, tinkamas skaityti po pirmųjų darbo metų, kai dar nieko nebuvo spėta padaryti ir užtenka konstatuoti. „Esant jau antros kadencijos viduryje, valdant šalį septintus ar aštuntus metus, reikėtų truputėlį sakyti, ką pati padarei“, – teigė jis.

Parlamentaro nuomone, tai buvo eilinis pranešimas, kuriame išvardintos bėdos, tačiau šalies vadovė pateikia esanti „ne prie ko“. L. Balsiui trūko informacijos, ką konkrečiai prezidentė padarė pati, kokią politiką formavo.

„Man truputėlį liūdna, kad prezidentė vis dar gyvena ne Lietuvoje, kažkokiame kitame pasaulyje, iš kurio kartą metuose nusileidžia į Lietuvą, pasako, kas blogai ir vėl išeina kitą geresnį gyvenimą“, – trečiadienį išgirstą D. Grybauskaitės metinį pranešimą apibendrino L. Balsys.

Seimo narį nustebino ir D. Grybauskaitės kritika 42 „chaotiškai ir neefektyviai dirbančioms urėdijoms“. L. Balsio nuomone, taip „prezidentė prakalbo lobistų lūpomis“.

Aplinkos apsaugos komiteto narys sakė žinantis, kad už šio klausimo stovi kai kurie medžio apdirbimo pramonės lobistai, norėję sumažinti urėdijų skaičių siekdami, kad būtų lengviau su visais susitarti aukcionuose perkant medieną. Pasak L. Balsio, Seimas nustatė, kad urėdijos dirba gerai ir visas 42 urėdijas paliko. „Dabar išeina prezidentė ir kalba žodis žodin, kad 42 urėdijos dirba blogai. Mano manymu, galimai prezidentė atstovauja lobistiniams interesams, juos visiškai atvirai ir ciniškai dėsto“, – kalbėjo buvęs šalies vadovės patarėjas.

L. Balsiui taip pat susidarė įspūdis, kad D. Grybauskaitė „netiesiogiai bandė išsukti korupcijos liūne paskendusius liberalus“. L. Balsio teigimu, kalbėdama apie kitas partijas, prezidentė minėjo konkrečias istorijas, pavyzdžiui, Vijūnėlės dvarą, o liberalai tarsi liko nuošalyje. „Mes vėl matome dvigubus standartus, bandymus kažką išsukti“, – sako L. Balsys.