Apie tai, kad įtarimai kyšininkavimu D.Norkui nesukliudė vėl įsidarbinti savivaldybės valdomoje įmonėje, „Vilniaus diena“ paskelbė lapkričio 17 d. Šį pirmadienį bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“, į vieną sujungusios įmones „Vilniaus autobusai“ ir „Vilniaus troleibusai“, direktorius Gintaras Nakutis patvirtino, kad su D.Norkumi jau atsisveikinta. Gamybos vystymo ir technologijų skyriuje projekto vadovu nuo lapkričio 5 d. dirbęs socialdemokratas atleistas šalių susitarimu.

„Kiekvienas atleidimas turi turėti teisinį pagrindą, numatytą Darbo kodekse. Šiuo atveju buvo pasirinktas pats pigiausias įmanomas variantas“, – aiškino G.Nakutis.

Įdomiausia tai, kad, nors D.Norkus įmonėje neišdirbo nė mėnesio, jam išmokėta net trijų mėnesių atlyginimo dydžio išeitinė kompensacija. Konkrečios sumos G.Nakutis nenorėjo įvardyti: darbuotojų atlyginimai – konfidenciali informacija. Tačiau, neoficialiomis dienraščio žiniomis, D.Norkus iš darbo atleistas su 10 tūkst. litų kraičiu.

„Aš irgi maniau, kad bandomojo laikotarpio terminas nesibaigęs ir atleidimo procedūra bus paprasta. Tačiau paaiškėjo, kad į sutarties sąlygas bandomasis laikotarpis nebuvo įtrauktas“, – apgailestavo G.Nakutis.

D.Norkaus įdarbinimo dokumentus pasirašęs anuometis bendrovės „Vilniaus troleibusai“ direktorius Vidmantas Striška negalėjo paaiškinti, kodėl naujo darbuotojo sutarties sąlygose nebuvo numatytas bandomojo laikotarpio terminas. „Nežinau, matyt, buvo pražiopsota“, – svarstė V.Striška ir atsiprašė negalintis tęsti pokalbio.