„Visuose nacionaliniuose ir regioniniuose parkuose žmonės yra labai laukiami. Draustiniuose taip pat, juose lankytis galima, bet jie daugiau skirti mokslui“, - gamtos mylėtojus kvietė R. Baškytė.

4 piliakalniai

„Šiais metais siūlome aplankyti keturis piliakalnius: Seredžius, Šatrija, Kačėniškė, Kartena. Tai visai neseniai sutvarkyti objektai, labai įdomūs, labai gražūs. Kaip Kačėniškė net labai mažai žinomi“, - „Žinių radijo“ laidoje „Atsakingi už gamtą“ sakė pašnekovė.

Vilniečiams – Pūčkorių atodanga

„Vilniečius kviečiame į Pūčkorių atodangą, nors turbūt jau ir kviesti nelabai reikia, ten kiekvienu metu labai daug lankytojų. Jau minėjau Juozapinės geomorfologinį draustinį. Lietuva nėra kalnų kraštas, mūsų aukščiausias taškas nesiekia net 300 m, tai ten yra pastatytas apžvalgos bokštas, į kurį palipėjus turime tokį aukštį“, - ragino R. Baškytė.

Pasivaikščiojimai Kauno marių pakrante

Specialistė pasakojo, kad Kauno marių regioninio parko pakrantėje yra įrengtas labai gražus medinis takas, einant juo galima pasigrožėti ne tik Kauno mariomis, bet ir pamatyti tokias neįprastas atodangas.

Meteliuose reikia aplankyti balinį vėžlį

Labai nauja Metelių regioninio parko lankytojų centro vidaus ekspozicija. Kiekvieno parko vertybės yra pristatomos per unikalią temą. Tai Meteliuose visur lankytoją lydės balinis vėžlys, kuris yra šito regioninio parko simbolis.

„Draugaujant su juo galima suprasti, kodėl būtent čia yra didieji Pietų Lietuvos ežerai, ką įdomaus galima pamatyti keliaujant jų apylinkėse, kokie piliakalniai saugomi, kur gražiausi vaizdai. Tik čia auga bekotis ąžuolas“, - teigė pašnekovė.

„Šitos vidaus ekspozicijos nėra kaip muziejus: atėjau, pamačiau, paskaičiau ir išėjau. Čia galima pamatyti, išgirsti, pauostyti ir t.t. Lankytojas yra aktyvus dalyvis, jis pats randa klausimą, pasukiojęs ką nors, jis gali rasti atsakymą, gali pažaisti, gali pauostyti, gali pabendrauti su darbuotojais“, - tikino specialistė.

Kur važiuoti su dviračiu?

Dviratininkai ilgesnes trasas su gražiu kraštovaizdžiu gali rasti Neries regioniniame parke, Kurtuvėnų, Tytuvėnų, Gražutės regioniniuose parkuose, Dzūkijos nacionaliniame parke, Aukštaitijos Labanoro parke. Specialistė perspėjo dviratininkus, kad ne visur kelio danga yra asfaltuota.