55 metų S. Urniežiaus, kuris garsėja įvairiais išsišokimais sostinės centre, bylą antradienį pradėjo nagrinėti Vilniaus miesto 3 apylinkės teismo teisėja Aldona Tumelionytė. Apklaususi administracinėn atsakomybėn patrauktą kunigaikštį teisėja suabejojo, ar gali vyrą bausti, todėl nusprendė prašyti medikų pagalbos – ištirti, ar S. Urniežius gali būti teisiamas.

„Nepyk, kad aš pamilau tave, teisėja“, – išgirdęs, jog teisėja žada prašyti medikų ištirti psichiką, sakė S. Urniežius, ir patikino – mielai nuvyks pas gydytojus. „Jeigu padarysiu kokį nusikaltimą, visada atvyksiu ir į teismą“, – sakė jis. Kad būtų lengviau jį surasti, S. Urniežius padiktavo ir savo mobiliojo telefono numerį. „Visada atsiliepsiu, jeigu Jūs skambinsite“, – teisėjai sakė kunigaikštis.

Viso teismo posėdžio metu su pypke nesiskyręs S. Urniežius buvo įspėtas – teisme negalima jos laikyti burnoje. „Tačiau aš nerūkau, aš – negražus be pypkės“, – aiškino vyras.

Vilniaus 3-iojo policijos komisariato pareigūnai S. Urniežiui administracinio teisės pažeidimo protokolą surašė, nes Pilies gatvėje, kurioje gyvena, esančiame bare prisėdo prie staliuko ir suvalgė vienos merginos užsakytą maistą. Be to, pasak nukentėjusiosios, neblaivus vyras prie jos kabinėjosi ir aiškino, kad yra kunigaikštis, kuriam viskas leidžiama.

Kai nukentėjusioji iškvietė policijos pareigūnus, S. Urniežius buvo pristatytas į policijos komisariatą. Čia dirbantiems pareigūnams buvęs Signatarų namų direktorius yra gerai pažįstamas – dėl vyro elgesio sostinės centre dažnai sulaukiama skundų, policija jam yra iškėlusi net keliolika administracinių teisės pažeidimų bylų.

Teisėjos paklaustas, kodėl suvalgė ne savo maistą, S. Urniežius to net neneigė: „Tada buvau išgėręs du bokalus alaus, bet mielai tą merginą pavaišinčiau kava... Aš jai parašiau sonetą, o ji tada pareiškė, kad mes tave, tėveli, pamokysime. Tada atvažiavo policija, man surakino rankas ir nuvežė į komisariatą“.

Vyras teisme aiškino, kad turi 50 proc. nedarbingumą. „Gaunu 280 litų, sakykite, kaip išgyventi iš tokių pinigų, tačiau aš sonetus už dyką rašau“, – sakė S. Urniežius.

„Tai rašykite sonetus už pinigus ir papildomai užsidirbsite“, – kunigaikščiui Vildaugui sakė teisėja A. Tumelionytė.

Paklaustas, kodėl jam yra paskirtas neįgalumas, S. Urniežius atkirto: „Aš negražus – noriu stoti į Pakso partiją... Mane didelė negalia užpuolė – aš myliu Lietuvą“.

Anksčiau lietuvių kalbos mokytoju dirbęs vyras taip pat aiškino, kad be galo myli savo žmoną, dukrą Gabiją ir savo žentą Luką, tačiau tuo pačiu ir skundėsi, jog kažkas nori parduoti milijono litų vertės jo butą Pilies g. bei perpus pigesnį žemės sklypą Žemaitijoje.

Keistos S. Urniežiaus kalbos sukėlė abejonių teismui – nuspręsta paskirti psichiatrinę ekspertizę. „Mane medikai ne kartą tyrė, bet sakė, kad aš sveikas“, – patikino kunigaikštis Vildaugas.