„Šiuo metu kol kas nėra įtraukta tų skaičiavimų. Reikėtų apie 25 mln. litų“, – pasibaigus valdančiųjų politinei tarybai viešėdama LRT televizijos laidoje „Laba diena, Lietuva“ sakė L. Graužinienė.

Pasak jos, lėšų kultūros darbuotojų atlyginimams didinti bus mėginama ieškoti perskirstant biudžeto lėšas.

„Ieškosime būdų ir formų, kaip tai padaryti. Principinis sutarimas yra ir tam pritarė ir premjeras“, – sakė L. Graužinienė.

Anksčiau kalbėdama apie kultūros darbuotojų atlyginimų didinimą Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkė „darbietė“ Audronė Pitrėnienė minėjo dvigubai didesnę sumą, nei skelbia L. Graužinienė.

„49 mln. litų nėra valstybei nepakeliama našta“, – praėjusią savaitę A. Pitrėnienę, kalbančią apie kultūrininkų atlyginimus, citavo BNS naujienų agentūra.

Rugsėjo pabaigoje muziejų, kultūros centrų darbuotojai, bibliotekininkų ir kultūros savivaldos asociacijų nariai, kultūros darbuotojų profesinės sąjungos atstovai mitingavo prie Vyriausybės reikalaudami padidinti atlygijnimus.

Mitingo metu kalbėjęs kultūros ministras Šarūnas Birutis teigė, kad didesni kultūros srities darbuotojų atlyginimai valstybei per metus kainuotų 47 mln. litų. Pasak jo, šiuo metu kultūrininkų atlyginimai po mokesčių siekia 1200 Lt.