„Nors su žmona kelias savaites esame toli nuo Lietuvos ir Lietuvos vasarinės naujienos nesukelia kokio nors didesnio dėmesio, bet šis R. Karbauskio pasisakymas mane tiesiog „sujaudino“. Pasirodo, Ramūnas manęs tiesiog „negerbia“, – feisbuke rašė A. Kubilius.

Buvęs konservatorių lyderis ir premjeras R. Karbauskio mintis sutiko su jam būdinga ironija.

„Lyg jo nuomonė man būtų ypatingai svarbi. Bet pagal tai, kiek daug tokiame interviu Ramūnas man skiria dėmesio, suprantu, kad esu jam kažkuo pavojingas. Gal net bijo manęs. Ir dėl to po tokių Ramūno žodžių jaučiuosi netgi sureikšmintas“, – rašė A. Kubilius.

Įžvelgia siekius keršyti

Konservatorius R. Karbauskio retorikai aiškinti rėmėsi apžvalgininko Rimvydo Valatkos mintimis, kad „Ramūno politinės veiklos sampratoje viskas yra paremta noru kam nors atkeršyti“.

„Matyti, ir man teks tokia dalia – būti Ramūno keršto taikiniu. Kaip nebūtų keista – visai to nebijau. Nes ir iš šito interviu ir iš pastarojo meto Ramūno, Širinskienės ir Co veiksmų, kuriuose kerštas tampa pagrindine politinės veiklos melodija, galiu daryti tik vieną išvadą – paprastas žmogiškas kvailumas ir paprasta politinė baimė tampa pagrindiniu Ramūno ir visos kompanijos veiklos leitmotyvu.

Iš čia ir begalinis noras keršyti. Nes politikoje noras keršyti yra pirmasis pamatinio kvailumo požymis. Arba požymis, kad yra vykdoma kieno nors užduotis. Pavyzdžiui – Kremliaus“, – rašė A. Kubilius.

Jis teigė neišgyvenąs dėl to, kad R. Karbauskis jam rankos nepaduoda.

„ Nes ir man nekyla ranka. Labiau jaudinčiausi, jeigu mane „negarbingu“ išvadintu tas, kas pats politikoje ir gyvenime elgiasi garbingai. Ramūnui toli iki to: bent į natūralius klausimus apie savo verslą galėtų garbingai atsakyti. Pradžiai“, – rašė A. Kubilius.

Jis taip pat prisiminė bylinėjimosi su R. Karbauskiu istoriją.

„Ir pabaigai: Ramūnai, laikas būtų pagaliau garbingai pripažinti, kad pats padavei mane į teismą, nes aš tariamai apšmeižiau patį dėl tamstos verslo ryšių su Kremliumi, tačiau, Ramūnai, bylą pats pralaimėjai. Garbinga būtų tai pripažinti“, – rašė A. Kubilius.

Konservatorius teigė, kad jį pralinksmino R. Karbauskio interviu DELFI išsakytos mintys.

„Ir dar kartą ačiū už tokį interviu. Pralinksmino. Ir kartu labai aiškiai atskleidė tai, apie ką iki tol galėjome tik spėlioti: šiandieninių valdžios lyderių kvailumo gelmes“, – rašė A. Kubilius.

Karbauskis negerbia Kubiliaus

Valstiečių žaliųjų lyderis R. Karbauskis nematytų problemos bendradarbiauti su Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderiu Gabrieliumi Landsbergiu, tačiau vieno jo frakcijos nario – buvusio premjero Andriaus Kubiliaus teigia negerbiąs kaip politiko. Tai jis pareiškė per savo interviu laidai DELFI DIENA.

R. Karbauskis interviu prisiminė bylinėjimosi su A. Kubiliumi istoriją.

„Aš turėjau praktiką su Seimo nariu A. Kubiliumi, kuris leido sau teigti, kad esu susijęs su KGB. Teismas baigėsi tuo, kad jam nepriteisė sumokėti kompensacijos todėl, kad jis teisme įrodinėjo, kad jis iš viso nieko nežino apie tai. Tiesiog jis taip pasakė“, – sakė R. Karbauskis.

Valstiečių-žaliųjų lyderis teigė negerbiąs A. Kubiliaus dėl to nenorėtų jam ištiesti rankos sveikinantis.

R. Karbauskio interviu DELFI DIENA galima pasižiūrėti ir perskaityti čia.