Teismas atsakys, ar Konstitucijai neprieštarauja Seimo statuto nuostata, kad Seimo nariui, be svarbios pateisinamos priežasties nedalyvavusiam daugiau kaip pusėje parlamento posėdžių, kuriuose buvo priimami teisės aktai, to mėnesio atlyginimas gali būti mažinamas tik vienu trečdaliu.

Dėl šios statuto normos į KT kreipėsi Vilniaus apygardos administracinis teismas. Jo teigimu, Konstitucijoje įtvirtinta Seimo pareiga įstatymuose nustatyti Seimo nario darbo Seime ir kitos parlamentinės veiklos garantijų sistemą, sureguliuoti Seimo nario atlyginimo mokėjimą, reiškia ir pareigą, nustatyti, kokiais atvejais ir kokia tvarka turi būti sumažintas parlamentaro atlyginimas arba laikinai nutrauktas (sustabdytas) jo mokėjimas.

Vilniaus apygardos administracinis teismas tvirtina, kad parlamento nariui negali būti mokamas atlyginimas už laiką, kai jis nei vykdė savo pareigų, nei atostogavo.

Šis teismas nagrinėja per apkaltą už posėdžių nelankymą iš Seimo pašalintos Neringos Venckienės prašymą priteisti jai nesumokėtą algos dalį. Seimo valdybos sprendimu parlamentarei nuo 2013 metų gegužės mėnesio iki 2014 metų birželio mėnesio išvis nemokėtas atlyginimas, nes ji tuo metu nesirodė Seime, nelankė nei plenarinių, nei komiteto posėdžių.

N. Venckienė prašo jai priteisti beveik 30 tūkst. eurų neišmokėto darbo užmokesčio ir palūkanas. Ji teigia, kad Seimo valdyba neteisėtai sustabdė jai algos mokėjimą.

2014 metų birželį Seimas per apkaltą panaikino N. Venckienės mandatą. Prieš tai buvusi teisėja dingo iš Lietuvos, buvo paskelbta jos paieška. Manoma, kad jis slapstosi JAV. Šios šalies Teisingumo departamentas yra priėmęs Lietuvos prašymą dėl eksparlamentarės ekstradicijos.