Politinio pasitikėjimo valstybės tarnautoją K. Rupulevičių ministras Gediminas Kazlauskas, pagal Valstybės tarnybos įstatymą, galėjo atleisti iš darbo bet kuriuo metu. Bet ministras laukė žinių iš policijos apie savo patarėjo kaltę (savo gimimo dieną važiuodamas visureigiu, už kurį „SEB lizingui“ mokama iš jo žmonai A. Baukutei skiriamų lėšų parlamentinei veiklai, nuvertė šviesoforą ir pabėgo, o paskui melavo tyrėjams), nors buvo aišku, kad pareigūnai nieko konkretaus negali atsakyti, kol nebaigtas ikiteisminis tyrimas.

Netrukus K. Rupulevičius parašė pareiškimą dėl tėvystės atostogų (jo sūnui dveji sukaks tik kitų metų rugpjūtį). Ministras prašymą patenkino. Tai reiškė, kad „Sodra“ K. Rupulevičiui būtų mokėjusi kas mėnesį daugiau nei po 4 tūkst. litų.

G. Kazlauskas teisinosi negalėjęs kitaip pasielgti: esą įstatymai draudžia atleisti tėvystės atostogų išėjusį tarnautoją. Pasak ministerijos atstovo Tomo Beržinsko, G. Kazlauskui taip įstatymus išaiškinę ministerijos teisininkai.

Aplinkos ministerijos teisininkai, matyt, nėra skaitę Valstybės tarnybos įstatymo, kuriame rašoma, kad pasitikėjimo netekęs politinio pasitikėjimo tarnautojas gali būti atleistas ir nedarbingumo laikotarpiu, ir atostogų metu.

Penktadienį Teisingumo ministerijos atstovas aplinkos ministro patarėjai tai išaiškino telefonu. Po to ministras G. Kazlauskas, darbo dienos pabaigoje dar susitikęs su K. Rupulevičium, pasirašė jo atleidimo įsakymą. A. Baukutės vyras atleistas, nes prarado ministro pasitikėjimą.

DELFI žiniomis, penktadienį pavakare susitikęs su G. Kazlausku K. Rupulevičius pasisiūlė parašyti pareiškimą dėl išėjimo iš darbo savo noru. Bet jam buvo atsakyta, kad jau per vėlu tai daryti (K. Rupulevičiui pastarosiomis dienomis ne kartą buvo siūlyta išeiti iš darbo savo noru, tačiau tada jis tokius pasiūlymus atmetė ir nusprendė eiti tėvystės atostogų).

Atrodo, G. Kazlausko kantrybė pagaliau trūko - paskutinio susitikimo metu išklojo K. Rupulevičiui, į kokią padėtį savo elgesiu jis pastatė save, savo šeimą, ministrą, ministeriją ir Vyriausybę.

„Sodros“ atstovas Tomas Čepelevskis DELFI paaiškino, kad jeigu tėvystės atostogose esantis asmuo yra atleidžiamas iš darbo, automatiškai nutraukiamos jo atostogos ir pašalpos mokėjimas.

Atleistam K. Rupulevičiui nepriklauso jokia išeitinė kompensacija. Jam bus išmokėta tik kompensacija už 6 neišnaudotas atostogų dienas.