LKDP nesudarinės rinkimų koalicijų. "Jei žūti - tai garbingai", - sakė Seimo narys Petras Gražulis.

Konferencijos pradžioje buvo mėginimų abejoti pirmininkaujančio kandidatūra, tačiau balsavimas parodė, kad vadinamoji Seimo nario Ignaco Uždavinio grupuotė yra negausi ir negali daryti įtakos.

Šiemet dalis partijos narių susivienijo į Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungą. Kol kas sociologinės apklausos abiem partijoms nežada rinkimų sėkmės - jos neįveiktų penkių procentų barjero.

Vienas pagrindinių partijos rinkimų programos tikslų - sudaryti sąlygas suformuoti savo vaikams krikščioniškomis vertybėmis grindžiamus tvirtus moralinius, dorovinius pagrindus, suteikti jiems šiuolaikinį išsilavinimą, sukurti tvirtą šeimą.

Svarbi programos nuostata - žiniasklaidos priežiūra.

Atėję į valdžią krikščionys demokratai panaikintų laikraštinio popieriaus lengvatas daug reklamos pajamų turintiems leidiniams, nustatytų ribojimus, uždraudžiančius vienose rankose koncentruoti žiniasklaidos priemones, stiprintų žiniasklaidos atsakomybę.

A.Raškinis taip pat pasidžiaugė, kad Seimas priėmė Visuomenės informavimo įstatymo pataisas. Seimo narys siūlė pasimelsti, kad Prezidentas nesutrukdytų įsigalioti įstatymui.