Tai jau antrasis per porą mėnesių P. Gražulio inicijuotas projektas, kuris, oponentų vertinimu, gali būti itin pavojingas mažoms ir neįtakingoms partijoms.

Seimas po pateikimo ketvirtadienį pritarė Politinių partijų ir politinių organizacijų įstatymo pakeitimų įgyvendinimo projektui, kuriuo remiantis, politinės partijos ir organizacijos privalės iki 2001 m. sausio 1 dienos persiregistruoti Teisingumo ministerijoje.

Anot projekto, vėliau partijos ir politinės organizacijos privalės persiregistruoti kas ketverius metus.

Kaip BNS sakė P. Gražulis, kitaip tariant, jeigu įstatymo pataisos būtų priimtos, visos dabar įregistruotos veikiančios partijos dar galėtų dalyvauti per šį rudenį įvyksiančius Seimo rinkimus.

Gegužę Seimas po pateikimo pritarė kitam P. Gražulio inicijuotam projektui. Šios Politinių partijų ir organizacijų įstatymo pataisos nurodo, kad norint įsteigti naują partiją, būtų privaloma turėti ne mažiau 2000 steigėjų. Dabar tam reikia 400 steigėjų.

Anot P. Gražulio, jeigu būtų priimtos šios nuostatos, kad naujos partijos nebūtų diskriminuojamos seniau veikiančiųjų atžvilgiu, bus reikalinga ir jo siūloma persiregistravimo tvarka.

Seimo Teisės departamentas pateikė daug pastabų dėl projekto teisinių aspektų.

Vienas aktyviausių pataisų oponentų, negausios Lietuvos demokratų partijos lyderis Saulius Pečeliūnas BNS korespondentui sakė, kad P. Gražulio projektas yra "teisinis nonsensas".

Anot S. Pečeliūno, projektu gali būti suintersuotos didelės partijos, nes projekte "viskas veda į tai, kad mechaniškai būtų naikinamos partijos".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją