Kaip žinia, politikė M. Le Pen šiomis dienomis lankėsi Maskvoje, o informaciją, kad vienas Rusijos bankų yra skyręs 40 mln. eurų paskolą „Nacionaliniam frontui“ patvirtino M. Le Pen partijos nariai.

„Esu tikras, kad Prancūzijos valdžia ir Europos Parlamentas negali toliau toleruoti tokios situacijos, kai purvini ir korumpuoti Kremliaus pinigai skiriami partijos veiklai tokioje svarbioje ES šalyje kaip Prancūzija. Kuo baigsime? Gal vieną dieną sulauksime finansavimo iš „Islamo valstybės“ fundamentalistų, užgrobusių naftos bendroves Irake? Nematau čia didelio skirtumo. M. Le Pen vyksta į Maskvą pasiimti pinigų ir gauti atitinkamas Kremliaus instrukcijas, ir tai jau ne pirmas toks vizitas. Tai yra akivaizdi nepagarba Prancūzijos ir Europos Sąjungos žmonėms. M. Le Pen auksinį bilietą, kainuojantį milijonus eurų, noriai apmoka Maskva – europiečiams lieka paniekintas solidarumas ir sugriauta vienybė. Todėl raginu Paryžių ir Briuselį atsikvošėti, ištirti šiuos nusikalstamus ir apgailėtinus ryšius su Maskva bei imtis atitinkamų sankcijų,“ – Briuselyje vykusio Europos Parlamento posėdžio metu šiandien pareiškė P. Auštrevičius.

Liberalo pasisakymą Europos Parlamento nariai palydėjo gausiais plojimais.

Trečiadienį pranešta, kad užsienio ir Prancūzijos žiniasklaida paskutinę minutę sužinojo apie Prancūzijos partijos „Nacionalinis frontas“ lyderės Marine Le Pen kelionę į Maskvą.

Galima daryti išvadą, kad Prancūzijos dešiniųjų radikalų lyderė norėjo, kad jos vizitas neiškiltų į viešumą. Tokią informaciją pateikė laikraštis „Le Figaro“ ir teigė, kad Rusijos sostinėje prancūzų politikė susitiko su Rusijos Valstybės Dūmos pirmininku Sergejumi Naryškinu, informuoja zn.ua.

Apie Prancūzijos politikės planus susitikti su Rusijos Valstybės Dūmos pirmininku nežinojo ne tik žiniasklaida, bet ir partijos „Nacionalinis frontas“ nariai.

Už ryšius su visuomene atsakingas Alainas Vizier teigia, kad apie M. Le Pen kelionę į Rusiją nieko nežinojo, todėl nieko nežino ir apie jos sutikimą su įtakingu Rusijos valdžios atstovu.

Tai ne pirmasis Prancūzijos dešiniųjų radikalų lyderės susitikimas su Rusijos Valstybės Dūmos pirmininku. 2014 metų balandį M. Le Pen jau buvo atvykusi į Maskvą, kur išreiškė paramą Rusijos įvykdytai Krymo okupacijai ir pasmerkė Europos Sąjungos Rusijai pritaikytas sankcijas.

Praėjus keliems mėnesiams Rusijos sostinėje apsilankė ir jos tėvas Jeanas Marie Le Penas. Jis taip pat išreiškė pritarimą Rusijos veiksmams Ukrainoje.

Rusijos Valstybės Dūmos atstovai spaudai pranešė, kad S. Naryškinas buvo susitikęs su M. Le Pen – jis „ją pasveikino su sėkme rinkimuose“.

Nepaisant to, Rusijos propagandininkai skelbia, kad pirmininkas su Prancūzijos politike norėjo aptarti prieš rinkimus duotą 9 mln. eurų paskolą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1111)