Krematoriumus planuojama leisti statyti teritorijose netoli Rasų kapinių, netoli Gariūnų turgavietės, pramoninėse zonose greta Jočionių gatvės, Kirtimų ir Lentvario gatvių, taip pat greta tarptautinio Vilniaus oro uosto tarp Eišiškių plento bei Dariaus ir Girėno gatvių.

Kaip BNS sakė Miesto plėtros departamento direktorius Mindaugas Pakalnis, po diskusijų tarybos komitetuose apsispręsta padidinti atstumą iki gyvenamųjų zonų nuo 200 iki 300 metrų, tad anksčiau numatytos teritorijos buvo šiek tiek „atitrauktos“ nuo gyvenamųjų namų.

Patvirtintų teritorijų sklypuose verslininkai galės rengti poveikio aplinkai vertinimo dokumentus, techninius dokumentus ir tuomet statyti krematoriumus.

Vienoje iš savivaldybės numatytų teritorijų Lentvario gatvėje krematoriumą statyti nori bendrovė „Stalita“, dėl šios vietos Aplinkos apsaugos agentūrai priėmus sprendimą, kad poveikio aplinkai vertinimas neprivalomas, sprendimą teismui apskundė vietos bendruomenė, siekianti pilno poveikio aplinkai vertinimo. Savo ruožtu dėl galimybės deginti palaikus greta Olandų gatvės kapinių su Aplinkos apsaugos agentūra bylinėjasi ir bendrovės „Laidotuvių rūmai“ ir Vilniaus laidojimo rūmai „Ritualas“. Krematoriumui priešinosi ir Lietuvos žydų bendruomenė, nes dalis jo būtų patekę į istorinių žydų kapinių teritoriją.

Anksčiau turėta planų ir statyti krematoriumą viename iš sklypų netoli oro uosto, tačiau jo savininkai, anot M.Pakalnio, su savivaldybe yra sudarę sutartį, kurioje krematoriumo veikla nenumatyta.

Šiuo metu Lietuvoje mirusiųjų palaikai kremuojami tik Kėdainių krematoriume.