Kaip žinoma, Naujoji demokratija Seimo rinkimuose prisijungė prie LDDP ir Lietuvos socialdemokratų partijos sudaryto bloko, prie kurio ketina prisijungti ir Lietuvos rusų sąjunga.

Spaudos konferencijoje trečiadienį K. Prunskienė teigė, kad Naujoji demokratija turės bent vieną žmogų kiekviename rinkimų sąrašo dešimtuke. Pati K. Prunskienė yra sąrašo pirmajame trejetuke.

Tačiau ji teigė, kad įsijungimas į koaliciją "nėra mechaninis išskaičiavimas". Pasak jos, Naujoji demokratija ateina į socialdemokratinių partijų koaliciją su nusiteikimu įtakoti šios koalicijos ekonominę politiką.

"Tai yra svarbu ir dėl to, kad socialdemokratinės koalicijos orientacija per daug toli nenuvestų į socialumą, kad antrame plane neatsidurtų palankių sąlygų verslui formavimas", kalbėjo ji.

Pasak K. Prunskienės, koalicijos partneriai iki rugpjūčio 2 dienos pateiks pasiūlymus dėl svarbiausių prioritetinių problemų , kurios turės būti sprendžiamos naujame Seime ir Vyriausybėje.

Jei per Seimo rinkimus socialdemokratinei koalicijai pavyktų surinkti nemažai rinkėjų balsų ir prisidėti prie Vyriausybės formavimo, K. Prunskienė neatmeta galimybės dalyvauti ministro kabinetų veikloje.

"Prisidėti prie ekonomikos problemų vienam ar kitam vaidmenyje aš tikiuosi", teigė ji, tačiau pridūrė, kad šiandien jai postas "mažiausiai rūpi".

K. Prunskienė buvo pirmosios atkurtos Lietuvos Vyriausybės premjerė, dirbusi 1990-1991 metais. Tuometinis jos pavaduotojas, kadenciją baigęs prezidentas Algirdas Brazauskas yra minimas kaip socialdemokratinės koalicijos "šešėlinis" premjeras.