"Manome, kad Nacionalinio saugumo strategija yra labai svarbus dokumentas visiems. Dar yra kur jį tobulinti, bet sutarėme, kad teiksime jį Seimui, po to bus pertrauka, kad galėtume jį papildyti, bet Vyriausybė jau galėtų kurti strategijos įgyvendinimo planą", - pirmadienį žurnalistams sakė V. Pranckietis.

Kalbėdamas apie grėsmes nacionaliniam saugumui V. Pranckietis nurodė ir korupciją. "Pagrindinės grėsmės - tai karinės grėsmės veikiančios aplink mus, viduje, kaip žinoma, turime kaip rimtą grėsmę ir apie tai turime garsiai kalbėti - tai yra korupcija", - sakė V. Pranckietis.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Vytautas Bakas sakė, kad NSGK nutarė atnaujinti strategijos projekto svarstymą su visuomene. "Mes konsultavomės su kitais komitetais, gavome pastabas iš 5 komitetų. Iš viso gavome virš 200 pastabų iš universitetų, buvusių ministrų, pritarėme virš 40 pastabų", - sakė V. Bakas.

Kaip galimas grėsmes nacionaliniam saugumui jis nurodė ir korupciją, socialinę atskirtį bei skurdą. "Korupcija griauna valstybę iš vidaus, mes turime paskaičiuoti, kiek valstybė patiria žalos dėl korupcijos. Šiandien STT vadovas minėjo, kad gali būti apie 20 proc. šalies biudžeto, tai milžiniški netekimai. Antras aspektas - tai socialinė atskirtis ir skurdas", - sakė V. Bakas.

Pasitarimas dėl Nacionalinio saugumo strategijos vyko už uždarų durų, jame aptartas Nacionalinio saugumo strategijos projektas ir galimi jo įgyvendinimo planai. Strategiją turės patvirtinti Seimas.