Rytais J. Basanavičiaus gatvė tiesiog nuklojama stendais su dienos pietų pasiūlymais. DELFI nusprendė apžvelgti, ką pietums siūlo kavinės ir restoranai, ir palyginti, už kokią pinigų sumą atostogų sostinėje galima pasisotinti.

Kriterijai paprasti – vieta turi būti J. Basanavičiaus g., o dienos pietų pasiūlymas aiškiai matomas ir įkainotas. Įdomu, kad dienos pietų kainos, atrodo, vos vienoje gatvėje esančiose kavinėse kartais skiriasi net daugiau nei 2 kartus.

Vietoje dienos pietų – žuvies pasiūlymas

Vos įsukus į J. Basanavičiaus g. nuo Palangos centro pirmasis už akių kliūvantis pasiūlymas – restorane, kavinėje, bare ir dar apartamentais pristatomoje užeigoje „1925“.

Tiesa, viso dienos pietų komplekso įsigyti čia nepavyks. Dienos pasiūlymu įvardijama žuvis. Dieną, kurią lankėmės, šviežias Baltijos jūros uotas. 100 gramų įkainota 1,80 eurais.

Dienos pietų pasiūlymai J. Basanavičiaus gatvėje

Dažniausias pasiūlymas – cepelinai

Kitoje gatvės pusėje akis patraukia jau kompleksinių dienos pietų pasiūlymas. Dienos sriuba čia kainuoja 1,5 eurus. Greta nurodyti cepelinai – dar 4 eurus. Taigi iš viso papietauti galima už 5,5 eurus.

Beje, cepelinai – itin paklausi prekė Palangoje. Ne vienas prekybininkas nurodė, kad juos renkasi dažnas poilsiautojas, tad jie įtraukiami ir į pietų, ir į vakaro meniu.

Dienos pietų pasiūlymai J. Basanavičiaus gatvėje

Dienos pietų kainos – nuo 4 iki 6 eurų

Tuo metu „Laukinių Vakarų salūne“, kadaise garsėjusiame pigiais dienos pietumis, šiemet kainos maloniai nebestebina. Reklaminėje skrajutėje, kurias dalina prie įėjimo stovintys darbuotojai, nurodoma, kad jie kainuoja nuo 4 iki 5 eurų.

Dieną, kai lankėmės, dienos pietums buvo siūloma rinktis sriubą ir plovą (kaina 4 eurai) arba sriubą ir „Grill“ paukštienos kepsnį (kaina 5 eurai).

Dienos pietų pasiūlymai J. Basanavičiaus gatvėje

Siūlo net kelis variantus

Vieni pigiausių pietų J. Basanavičiaus g. pasirodė tie, kuriuos pateikia „Armėniška virtuvė“. Jų kaina – 3,50 eurų.

Beje, čia greta sriubos siūlomi net keli karštieji patiekalai – plovas, guliašas, blyneliai, koldūnai, kepsniukai arba cepelinai.

Dienos pietų pasiūlymai J. Basanavičiaus gatvėje

Dienos pietūs – vos 3 eurai

Dar mažesnė kompleksinių pietų kaina nurodoma greta esančioje kavinėje „Safari“. Kaip rašoma reklaminiame stende, jie kainuoja nuo 3 eurų. Tiesa, už tiek gausite tik sriubos ir blynelius su varške.

Jei greta sriubos norėsite pieniškų dešrelių, tai kainuos 3,5 eurų, jei vėdarų – 4 eurus. Dar 50 centų brangiau bus, jei kaip antrąjį patiekalą pasirinksite Žemaičių blynus. Tuo metu už komplektą su cepelinais teks sumokėti 5 eurus, su karbonadu ar plekšnėmis – 6.

Brangiausias kompleksas dienos pietų meniu – Kijevo kotletas ir sriuba. Tai kainuoja 7 eurus.

Dienos pietų pasiūlymai J. Basanavičiaus gatvėje

Pietums siūlo ir desertą

Tuo metu kavinėje „deCuba“ į dienos pietų komplektą įtrauktas ir desertas. 5,50 eurų prašoma už dubenį trintos žirnių sriubos, vištienos maltinuką ir ledų kaušelį.

Dienos pietų pasiūlymai J. Basanavičiaus gatvėje

Priešais esančioje kavinėje „Sporto lizdas“ pietūs 50 centrų pigesni, tačiau čia jau nėra deserto. 5 eurus kainuoja vištienos sriubos ir šonkauliukų duetas.

Dienos pietų pasiūlymai J. Basanavičiaus gatvėje

Cepelinas su sriuba – vos 3,90 euro

Savo ruožtu „Cepeliniškėse“, žinoma, dienos pietų meniu įtrauktas ir cepelinas. Kartu su sriuba jį įsigyti siūloma už 3,90 euro.

Tiesa, kartu nurodoma, kad vietoje cepelino prie sriubos galima rinktis ir guliašą, Žemaičių blynus, vištienos kepenėlių troškinį, kaimiškus kotletus ar balandėlius. Visų komplektų kaina – 3,90 euro.

Dienos pietų pasiūlymai J. Basanavičiaus gatvėje

Pietums – ir kiauliena, ir vištiena, ir žuvis, ir cepelinai

Viloje „Jūros akis“ pietums taip pat siūlomi cepelinai. Tiesa, apkepti. Jų kaina kartu su sriuba – 5 eurai.

Dienos pietų pasiūlymai J. Basanavičiaus gatvėje

Cepelinus siūlo ir greta Palangos tilto esanti kavinė, kuri taip ir pavadinta – „Kavinė“. Greta sriubos galima rinktis juos, karbonadą, vištienos kepsnį arba keptą žuvį. Komplekso kaina – 3,50 euro.

Dienos pietų pasiūlymai J. Basanavičiaus gatvėje
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (706)