Pastarojoje – net kelios grubios klaidos. Pavyzdžiui, žodžiuose „sąraše“ ir „imtųsi“ trūksta nosinių, klaidingai parašytas žodis „kiekvienas“, nesuderinti ir linksniai.

Lankstinuką galima pamatyti čia:

A. Navicko rinkiminė skrajutė
A. Navicko rinkiminė skrajutė

Tuo metu pats A. Navickas DELFI sakė skrajutes iš spaustuvės atsiėmęs prieš kelias dienas, klaidas matęs ir dabar svarstantis, kaip pasielgti.

„Tas tekstas yra mano, dariau su bičiuliu. Čia mano kvailybė, tai nėra reklamos agentūros klaida. Tai tikrai galėjo būti paprasčiausiai korektūros klaidos. Neturiu galimybės naudotis reklamos agentūromis, daug ką darome patys, tekstą labai trumpinome, tvarkėme, tad, tikiu, kad tos klaidos galėjo atsirasti“, – pripažino A. Navickas.

Jis taip pat tikino žinantis, kas greičiausiai atkreipė dėmesį į šias skrajutes. A. Navicko teigimu, tai gali būti jo konkurentė toje pačioje rinkimų apygardoje – Virginija Baltraitienė. Ji, pasakojo pašnekovas, apie klaidas jam užsiminė vienų debatų metu.

„Parašiau poniai Baltraitienei, kad ji turbūt dabar jaučiasi daug geriau, kad ir kitur atranda klaidų, bet džiaugiuosi, kad bent žodį „kompetencija“ moku rašyti“, – šmaikštavo jis.

Anot A. Navicko, skrajutės viešai dar nėra platinamos.

„Dar tikiuosi, kad galbūt spėsime jas perspausdinti, tačiau, jei ne, reikės jų iš viso atsisakyti“, – sakė pašnekovas.

Konservatoriaus A. Navicko reklaminė skrajutė

Klaida lankstinuke – ne pirmoji

DELFI primena, kad dar šią savaitę išplito ir darbietės A. Pitrėnienės reklaminis lankstinukas su klaida. DELFI žurnalistė Vilma Danauskienė pirmadienį savo feisbuko paskyroje pasidalino A. Pitrėnienės lankstinuko nuotrauka. Joje matyti, kad Kuršo vienmandatėje apygardoje kandidatuojanti Darbo partijos atstovė savo rinkėjams dėkoja su klaida – parašyta „ačių“

Kaip žurnalistei teigė šį reklaminį lankstinuką atsiuntęs asmuo, šie politikės reklaminiai lankstinukai buvo dalijami praėjusią savaitę Skuode. Iki tapdama Seimo nare A. Pitrėnienė dirbo vienos Skuodo gimnazijų direktore.

Tąkart pati ministrė aiškino, kad klaidą padarė lankstinuką maketavusi reklamos gamyba užsiimanti įmonė. Maketuojant lankstinuką liko vietos ir jie esą pasiūlė pridėti sakinį, tačiau jį įrašydami padarė klaidą žodyje „ačiū“.

Jos teigimu, įmonė klaidą ištaisė ir iš naujo atspausdino visą lankstinukų tiražą. Visa tai esą užtruko tik vieną dieną – dabar dirbama su naujais lankstinukais.

„Klaidą padariusi įmonė atsiprašė. Jai pretenzijų neturiu, nes įmonė ir taip patyrė nuostolių iš naujo atspausdindama visą tiražą. Visiems visko pasitaiko“, – įsitikinusi ministrė.