Sprendimą dėl partijos pozicijos per prezidento rinkimus šeštadienį tvirtins TS-LKD taryba. Šalies vadovė D.Grybauskaitė oficialiai dar nėra paskelbusi, ar sieks antros kadencijos.

"Aš siūlysiu labai paprastą formuluotę, kad mums reikia, jog dar vieną kadenciją savo pareigas eitų D.Grybauskaitė. Ne D.Grybauskaitei reikia mūsų paramos, o mums reikia, kad D.Grybauskaitė ir toliau tęstų darbus, kuriuos darė per pirmą kadenciją", - pirmadienį Seime per spaudos konferenciją sakė A.Kubilius.

"Lietuvai ir toliau reikia tokios prezidentės kaip D.Grybauskaitė. Išbandytos, patyrusios ir turinčios tarptautinį pripažinimą. Ji yra nepriklausoma ir rinkimus drąsiai gali laimėti be mūsų paramos. Bet mums patiems ir daugeliui Lietuvos piliečių reikia, kad prezidento pareigas dar vieną kadenciją eitų D.Grybauskaitė. Ir dėl tokios pozicijos nesijaučiame silpnesni už partijas, kurios kelia savo kandidatus ir nelaimi rinkimų", - kalbėjo A.Kubilius.

D.Grybauskaitei paramą per rinkimus jau yra deklaravęs opozicinis Liberalų sąjūdis, dėl to oficialiai apsisprendęs partijos tarybos posėdyje šeštadienį.

Valdantieji socialdemokratai savaitgalį kandidatu prezidento rinkimuose iškėlė europarlamentarą Zigmantą Balčytį, koalicijos partnerė Darbo partija kelia parlamentarą Artūrą Paulauską.

Savarankišku kandidatu prezidentos rinkimuose ketina keltis Vilniaus meras, judėjimo "Taip" vadovas Artūras Zuokas, Lietuvos žaliųjų partija kandidatu planuoja kelti savo pirmininką, buvusį D.Grybauskaitės patarėją, parlamentarą Liną Balsį.

Valstiečių ir žaliųjų sąjunga kandidatu prezidento rinkimuose kels Ignalinos rajono mero Bronio Ropės kandidatūrą.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks gegužės 11 dieną.