"Jei pasitvirtins žinia, kad nepaisant tarybos sprendimo bus registruojamasi kandidatu, Priežiūros komitetas trečiadienį spręs šį klausimą", - BNS sakė Priežiūros komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas.

V.Satkevičius pirmadienį pranešė, jog yra surinkęs per 3 tūkst. jo kandidatavimą remiančių apygardos rinkėjų parašų ir juos įteiks vietos komisijai. Įstatymas numato, kad savarankiškai išsikelti siekiantys kandidatai turi surinkti ne mažiau 1000 rinkėjų parašų, antradienis - paskutinė diena juos įteikti apygardų rinkimų komisijoms.

Situaciją Panevėžio skyriuje praėjusį trečiadienį svarstęs Priežiūros komitetas tuomet nutarė V.Satkevičiui palikti laiko persigalvoti.

Panevėžio miesto meras V. Satkevičius siekia iškelti savo kandidatūrą Vakarinėje vienmandatėje rinkimų apygardoje - toje pačioje, kurioje partija kelia narystę joje dėl pareikštų įtarimų piktnaudžiavus tarnyba, klastojus dokumentus sustabdžiusį Vitą Matuzą.

Panevėžio meras anksčiau BNS sakė, kad žengti tokį žingsnį jį paskatino kai kurių partijos kolegų išpuoliai prieš jį. V. Satkevičius tvirtino, kad juos organizuoja V.Matuzo patikėtinis, Panevėžio miesto savivaldybės tarybos narys konservatorius Viktoras Trofimovas. V.Trofimovas yra kreipęsis į prokuratūrą, prašydamas išaiškinti, kas neteisėtai į darbą priėmė mero patarėją Darių Simėną, kokia dėl to padaryta žala ir prašoma ją išieškoti iš kaltųjų.

Panevėžio miesto meras V.Satkevičius po Priežiūros komiteto svarstymo praėjusią savaitę BNS patvirtino neatsisakantis kelti savo kandidatūros, tačiau tuo pačiu pabrėžė remiąs tiek partijos vykdomą politiką, tiek jos kandidatų sąrašą Seimo rinkimuose.

"Aš tikrai neisiu prieš partiją. Partijos nario šioje rinkimų apygardoje nėra", - laikosi pozicijos V.Satkauskas, mat V.Matuzas savo narystę TS-LKD yra suspendavęs.

"Aš esu partijos narys nuo 1995 metų, visada buvau partijos karys, visada buvau lojalus partijai, turėjau partijoje įvairias atsakingas pareigas, man labai svarbi partijos vykdoma politika ir programinės nuostatos. To visada laikiausi ir stengsiuosi laikytis ateityje", - BNS tuomet sakė V. Satkevičius.

Tačiau jis teigė savo kandidatavimo neatšauksiantis, to negalėtų padaryti ir dėl žmonių, parašais parėmusių jo kandidatūrą, pasitikėjimo.

"Tokiu atveju nuvilčiau žmonių, savo rinkėjų, kurie pasitikėjimą parodė savo parašais, lūkesčius", - sakė Panevėžio meras.

Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną.