Kaip antradienį spaudos konferencijoje teigė Algirdo Brazausko socialdemokratinės koalicijos Informacinio centro vadovas Gediminas Kirkilas, Kinijos parlamento vadovo planuotas dviejų dienų vizitas Lietuvoje buvo labai svarbus , bet jis "prarastas dėl siaurų partinių interesų".

"Blogiausia yra tai, kad viskas padaryta dėl rinkimų interesų, šis skandalas konservatorių-krikdemų valdžios yra sukeltas sąmoningai", sakė G. Kirkilas.

Jis kalbėjo apie Kinijos sprendimą sutrumpinti antradienį popiet įvyksiantį Li Pengo vizitą nuo dviejų planuotų dienų iki keleto valandų. Vizitas sutrumpintas, komunistinei Kinijai neigiamai įvertinus Lietuvos Seime šiomis dienomis posėdžiaujantį visuomeninį komunistinių nusikaltimų tribunolą.

G. Kirkilo manymu, "skandalas" dėl Li Pengo vizito buvo specialiai išprovokuotas, kad kuo didesnis dėmesys būtų skirtas Vilniuje vykstančiam komunizmo nusikaltimų tribunolui.

"Konservatoriai toliau tęsia savo užsienio reikalų politiką, visiškai nekoordinuodami jos su prezidentu, ir tuo pačiu padarydami žalą mūsų užsienio santykiams", sakė G. Kirkilas. Jo tvirtinimu, konservatoriams rūpi jų nuolatiniai rinkėjai, o ne valstybės interesai.