Galvosūkį, kaip baigti J.Šimėno ir Aplinkos ministeriją valdančių buvusių "prisikėlėlių" rietenas, dabar sprendžia premjeras Andrius Kubilius, Seimo pirmininkė Irena Degutienė ir konservatorių frakcijos seniūnas Jurgis Razma.

J.Šimėno atstatydinimą iš Seimo komiteto pirmininko posto vis smarkiau remia buvusių "prisikėlėlių" lyderis Arūnas Valinskas ir "prisikėlėlius" priglaudusių liberalcentristų vadovybė. A.Valinskas konservatorių lyderiams net įteikė ultimatumą, pavadintą "Dėl AAK pirmininko J.Šimėno veiksmų". Rašte piktinamasi, kad komitetas į savo posėdį iškvietė aplinkos ministrą Gediminą Kazlauską.

A.Valinskas neapsiribojo vien grasinimais. Praėjusį penktadienį vykusio Seimo posėdžio metu jis su bendražygiais stengėsi blokuoti kai kuriuos Vyriausybei reikalingus įstatymus. Liberalcentristų vadovas A.Čaplikas šiomis dienomis išplatino viešą pareiškimą, kuriame J.Šimėną įvardijo kaip koalicijos problemą.

J.Razma "Lietuvos rytui" teigė negalįs detaliau papasakoti apie pokalbį su J.Šimėnu ir nedrįso prognozuoti, kaip baigsis ši istorija. Šaltiniai dešiniųjų gretose teigia, kad už J.Šimėną mūru stoja ir demaršais grasina buvusių krikščionių demokratų sparnas konservatorių frakcijoje.