Šia tema trečiadienį diskutuota TS-LKD prezidiumo posėdyje.

„Buvo iškelta mintis, kad mūsų regimiausias bendradarbiavimo laukas yra Vilnius ir tuo atveju, jeigu ir partijai bus bus pareikšti įtarimai, reikia svarstyti apie likimą koalicijoje, kitaip tariant, galbūt net palikti koaliciją. Suprantama, kad sudaryti kitą koaliciją būtų labai sunku, ankstyvi rinkimai turbūt niekam nebūtų palankūs“, – DELFI sakė vienas įtakingas konservatorius.

Pasak jo, prezidiume nuomonių buvo įvairių. Vieni gynė likimą koalicijoje, kiti linko šį klausimą dėti ant stalo. Daug priklausys nuo tolesnių prokurorų veiksmų.

Konservatoriaus teigimu, apie skaidrumą ir vertybes kalbantiems konservatoriams kelia klausimų partija, kurios pirmininkas Remigijus Šimašius dievagojasi nieko nežinantis apie partiją krečiančius skandalus.

DELFI žiniomis, konservatoriai svarstė ir koalicijos su Darbo partija Širvintose atvejį. Partijos vadovybės manymu, tai nepateisinama politinių idėjų ir etikos požiūriu, tačiau šia minčiai nepritaria partijos Širvintų skyrius.

V. Benkunskas: pasitraukus problema neišsispręstų

Kad kalbama apie galimą pasitraukimą iš koalicijos, neneigia ir Vilniaus vicemeras konservatorius Valdas Benkunskas.

„Gal kai kurių žmonių partijoje klausimas dėl išėjimo keliamas, bet noriu pasakyti, kad TS-LKD nėra Vilniaus mieste šalia liberalų. Mes aiškiai įsipareigoję atlikti darbus vilniečiams ir jeigu atsitiktų, kad Liberalų sąjūdžiui būtų pateikti įtarimai, su visa savivaldybės taryba, visomis frakcijomis mes turbūt turėtume galvoti, kaip darbas turi toliau vykti“, – sakė V. Benkunskas.

Valdas Benkunskas
Jo teigimu, vien pasitraukus iš koalicijos problema neišsispręstų – reikia užtikrinti, kad miestas veiktų sklandžiai, būtinos funkcijos nesutriktų. V. Benkunsko teigimu, partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis yra pasakęs, kad oficialūs įtarimai Liberalų sąjūdžiui kaip juridiniam asmeniui gali priversti rimtai peržiūrėti visas bendradarbiavimo formatus.

Pasak V. Benkunsko, prezidiumo posėdyje apsikeista nuomonėmis, tačiau jokių sprendimų nepriimta.

Panašios nuomonės ir socialdemokratų stovykloje.

„Mes taip pat stebime visą teisinį/politinį procesą. Jei bus Liberalų sąjūdžiui pareikšti įtarimai, reikės svarstyti visus variantus. Tarp jų ir traukimąsi“, – DELFI sakė Socialdemokratų partijos pirmininkas, Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę Seimas panaikino parlamentaro liberalo Gintaro Steponavičiaus teisinę neliečiamybę. Dabar prokurorai galės pareikšti jam įtarimus dėl piktnaudžiavimo. Vykstant tyrimui dėl politinės korupcijos, pernai teisėsauga pateikė įtarimus buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio paėmus per 100 tūkst. eurų kyšį už politinės partijos veikimą koncerno naudai.

Kaip specialus liudytojas „MG Baltic“ byloje apklaustas vienas iš Liberalų sąjūdžio kūrėjų Šarūnas Gustainis.

Premjeras Saulius Skvernelis yra prognozavęs, kad ir Liberalų sąjūdis gali sulaukti teisėsaugos įtarimų.

Primename, kad koaliciją sostinės savivaldybėje sudaro 15 liberalų, 8 konservatoriai, 4 socialdemokratai ir 4 „Lietuvos sąrašo“ atstovai. Iš viso taryboje dirba 51 politikas.