Iš Katedros aikštės TS-LKD komanda simboliškai startuos į kelionę per Lietuvą, kurios metu prasidės „Naujo plano Lietuvai“ pristatymai gyventojams, bus organizuojami susitikimai bei diskusijos su partijos lyderiu Gabrieliumi Landsbergiu, vadovybe bei partijos kandidatais 2016 m. rinkimuose, taip pat partijos oponentais.

„Drąsiai sakau, kad tai – vienas ambicingiausių planų, žyminčių naują valstybės politikos kryptį, tad neatsitiktinai sulaukėme didžiulio žmonių susidomėjimo, papildomų klausimų ir prašymų pristatyti šį planą kuo išsamiau. Tad turas bei gyvi ir realūs susitikimai yra viena geriausių priemonių. Ne tik ketiname aplankyti Lietuvos miestus bei paspausti rankas kiekvienam, bet ir pasiekti kokybišką diskusiją apie būtinas permainas valstybėje“, – teigia TS-LKD pirmininkas G. Landsbergis.

Pasak G. Landsbergio, kartu su ekonomikos ir finansų ekspertais parengtas ambicingas ekonomikos pasiūlymų paketas, kurį įgyvendinus galėtų būti sukurta iki 147 tūkstančių naujų darbo vietų, vidutinis mėnesinis bruto darbo užmokestis Lietuvoje pasiektų 1250 eurų, o vidutinė senatvės pensija – 400 eurų.

„Esame įsitikinę, kad, įgyvendinus planą, per ateinančius kelerius metus iš emigracijos Lietuva papildomai susigrąžins iki 80 tūkst. svetur dirbančių savo žmonių“, – sako TS-LKD pirmininkas.

G. Landsbergio teigimu, priešingai nei kitų partijų turai ar susitikimai su rinkėjais, TS-LKD turas išsiskirs ir tuo, kad į susitikimus bus kviečiami ne tik galimi partneriai, bet ir oponentai, su kuriais norima stoti į atvirą diskusiją dėl „Naujame plane Lietuvai“ siūlomų sprendimų.

„Esame ir būsime atviri visiems, kurie nori permainų. Puikiai suprantame, kad žinios ir potencialas, kurį turime, yra vienas iš didesnių iššūkių kai kurioms politinėms jėgoms, tad kelionės per Lietuvą metu liksime atviri profesionalioms politinėms diskusijomis su visais politikais, kuriems valstybės interesai yra aukščiau jų asmeninių“, – teigė G.Landsbergis.

„Naujo plano Lietuvai“ pristatymo turo metu bus aplankyti ne tik didieji miestai – Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Panevėžys, Šiauliai, bet ir regionai: Anykščiai, Šilutė, Skuodas, Kaišiadorys, Plungės, Molėtai, Radviliškis, Širvintos, Mažeikiai, Biržai, Pakruojis, Šilalė, Utena, Pasvalys, Rietavas, Varėna, Palanga, Marijampolė ir kiti Lietuvos miestai.