Kaip BNS sakė Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis Gabrielius Landsbergis, savaitgalį susitikęs su valdančiųjų „valstiečių“ atstove, Seimo vicepirmininke Rima Baškiene jis aptarė galimybę kelti apkaltą ir seksualiniu priekabiavimu kaltinamam „tvarkiečių“ frakcijos nariui Kęstučiui Pūkui, tačiau tam kol kas nerandama tvirto teisinio pagrindo.

„Kaip tik žiūrime apkaltos teksto juodraštinį variantą, šiandien pradėsime rinkti parašus“, – BNS sakė G. Landsbegis.

Jis sako pozicijas dėl apkaltos su kitų frakcijų atstovais ketinantis aptarti pirmadienį Seime.

Kaip savaitgalį žurnalistams sakė R. Baškienė, nuomone, Seime galėtų būti sudarytos laikinosios komisijos dėl abiejų parlamentarų apkaltų, nes jos padėtų atsakyti į kylančius klausimus dėl apkaltos reikalingumo.

M. Bastys pasitraukė iš Seimo vicepirmininko pareigų dėl Valstybės saugumo departamento (VSD) Seimo pirmininkui pateiktos medžiagos, kurioje aprašomi M. Basčio ryšiai su atominės energetikos korporacijos „Rosatom“ atstovu vadinamu Jevgenijumi Kostinu, buvusiu KGB darbuotoju Piotru Vojeika, Rusijos valstybinio kanalo RTR žurnalistu Ernestu Mackevičiumi, buvusiu Kauno mafijos autoritetu įvardijamu Saturnu Dubininku ir neteisėta veikla įtariamu verslininku Vadimu Pachomovu.

VSD vertinimu, šie ryšiai daro M. Bastį pažeidžiamu ir keltų grėsmę jam patikėtos valstybės paslapties saugumui.

K. Pūkas šią savaitę buvo apkaltintas seksualiniu priekabiavimu.

„Info TV“ pranešė, kad į televiziją kreipėsi vilnietė, kuri teigia pokalbyje dėl parlamentaro padėjėjos darbo sulaukusi K. Pūko siūlymo apsilankyti jo kambaryje Seimo viešbutyje, apžiūrėti miegamąjį ir įvairių seksualinių užuominų.

K. Pūkas kaltinimus neigia.