Trečiadienį Lietuvos liberalų sąjunga (LLS) pakvietė dešiniąsias ir centro politines jėgas diskusijai savivaldos plėtros klausimais.

"Kviečiamos dešiniosios ir centro partijos, tačiau, sužinoję apie būsimo pasitarimo sudėtį, manome, jog tai daugiau kairiojo sparno partijų pasitarimas, ir nenorėdami klaidinti visuomenės, negalėsime jame dalyvauti", atsakyme LLS pirmininkui Rolandui Paksui rašo konservatoriai.

Konservatorių pirmininko pirmojo pavaduotojo Antano Stasiškio pasirašytame pranešime teigiama, jog Tėvynė sąjungos Tarybos pareiškime yra išsakyta konservatorių pozicija dėl dešiniojo centro partijų bendradarbiavimo, kur pabrėžiama atsakymų į kai kuriuos klausimus svarba.

Todėl, neatsisakantys bendradarbiavimo galimybės, konservatoriai mano, kad "tokio bendradarbiavimo paieškos būtų prasmingesnės turint atsakymus į pareiškime išdėstytus klausimus".

Be to, konservatoriai primena, jog remia nuostatą, kad centro dešiniosios partijos neturėtų bendradarbiauti su ekstremistinėmis partijomis.

Konservatoriai nesutinka ir su LLS teigimu, jog "savivaldos plėtros problemos politikų įvardijamos kaip neišsprendžiamos".

Anot pranešimo, netrukus Seimas turėtų priimti naują Vietos savivaldos įstatymą, vyriausybinės "Saulėlydžio" komisijos bei kitų parengtus teisės aktus, kuriais bus plečiamos savivaldybių teisės ir kur konservatoriai tikisi "aktyvesnio negu iki šiol liberalų atstovo Seime dalyvavimo".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją