„Vilniaus sueigos taryba vakar po ilgų konsultacijų priėmė formalų nutarimą pakviesti Ingridą Šimonytę tapti Tėvynės sąjungos kandidate į Vilniaus merus“, - BNS trečiadienį sakė Vilniaus konservatorių lyderis Mantas Adomėnas.

Pasak politiko, iš I.Šimonytės „gautas atsakymas, kad pradedame dialogą“, be to, ji išsakė pageidavimą susitikti su visais Vilniaus partijos skyriais.

„Labai rimtai žiūrime į Vilniaus perspektyvas ir ateitį. Matome labai rimtus iššūkius ir reikia aukštosios klasės profesionalo, kuris galėtų pradėti tvarkyti Vilniaus problemas. I.Šimonytė ir yra tokia profesionalė, kurios Vilniui reikia“, - kalbėjo M.Adomėnas.

I.Šimonytė rimtai svarstys konservatorių pasiūlymą

Buvusi finansų ministrė, Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotoja Ingrida Šimonytė sako rimtai svarstysianti Vilniaus konservatorių pasiūlymą dalyvauti sostinės mero rinkimuose.

„Galiu patvirtinti, kad gavau tokį pasiūlymą ir kad jį labai rimtai svarstysiu“, - BNS trečiadienį sakė I.Šimonytė.

Ji sakė vertinanti parodytą pasitikėjimą, bet sprendimą žada priimti po susitikimų su Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos skyriais Vilniuje.

„Ketinu susitikti su skyriais. Tai nėra kažkoks iš viršaus malūnsparniu, parašiutu ar kaip nors kitaip nuleistas kandidatas - tikrai nenorėčiau tokiu būti. Jei jau tektų dalyvauti, norėčiau būti remiama tų žmonių, kurie yra kompetentingi iškelti savo kandidatą. Noriu su jais artimiau susipažinti, kad jie artimiau susipažintų su manimi ir pamatytumėme, kiek bendrai ir vienodai matome dalykus ir ką galime bendrai nuveikti“, - kalbėjo I.Šimonytė.

I.Šimonytė nėra partijos narė, tačiau teigė mananti, kad tai nėra didelė kliūtis: „Aš nebuvau ir nesu partijos narė, bet nemanau, kad tai labai didelė problema, nes bendriems darbams turbūt svarbiau už narystę yra bendras matymas“.

39 metų I.Šimonytė 2009-2012 metais ėjo finansų ministrės pareigas konservatoriaus Andriaus Kubiliaus vyriausybėje. Šiuo metu ji yra Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotoja.

Mantas Adomėnas
Kaip rašė DELFI, TS-LKD į 2015 m. vyksiančius savivaldos rinkimus nutarė pažvelgti itin rimtai: mąstydami apie galimybę laimėti Vilniaus mero postą konservatoriai pirmą sąrašo vietą siūlo buvusiai finansų ministrei I. Šimonytei, nors partija dar kovo mėnesį buvo nusprendusi, kad 2015 m. vyksiančiuose savivaldos rinkimuose Vilniaus sąrašo lyderis bus Seimo narys M. Adomėnas. Šis politikas tuomet surinko 83 proc. sueigos delegatų balsų.

Jeigu I. Šimonytė sutiktų tapti konservatorių Nr.1 Vilniuje, ji dėl mero vietos susikautų su Liberalų sąjūdžio atstovu Remigijumi Šimašiumi, dabartiniu meru Artūru Zuoku bei, tikėtina, socialdemokratu Gintautu Palucku.

Primenama, kad 2015 m. gyventojai merus rinks tiesiogiai bei balsuos už partijų suformuotus kandidatų sąrašus į miestų ir rajonų tarybas.

Pati I. Šimonytė praėjusią savaitę situaciją komentuoti atsisakė: „Jokių komentarų nebus“.

Šaltiniai teigia, kad Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotoja šiuo metu dirbanti I. Šimonytė kol kas nėra priėmusi galutinio sprendimo.