Ekspremjero teigimu, panaši padėtis, kaip ir valdant LDDP, dabar klostosi ir šalies ūkyje.

Anot nuosaikiųjų konservatorių lyderio, "valdančiosios Tėvynės sąjungos vadovybė vidaus politikoje nusirito tiek, kad jau vykdo anksčiau susikompromitavusią LDDP ekonominę ir socialinę politiką".

"Nuo praėjusios vasaros pradėjusi keisti ankstesnę konservatorių programą, kuri leido padidinti valstybės ir gyventojų pajamas, Tėvynės sąjungos vadovybė ją pakeitė taip, kad grįžo iš esmės prie skandalingų LDDP nuostatų - šalies biudžeto ir legalaus verslo žlugdymo, atlyginimų mažinimo ir pensijų šaldymo, nedarbo didinimo, valstybės praskolinimo, mokesčių tarifų didinimo", - sakė G.Vagnorius.

Jo teigimu, dabartinė valdžia, kaip ir buvusi LDDP valdžia, sustabdė indėlių grąžinimą bei priėmė skubotą sprendimą uždaryti Ignalinos AE pirmąjį, o vėliau - ir antrąjį blokus, netgi nesulaukus konkrečių įsipareigojimų dėl realaus nuostolių kompensavimo.

Ekspremjeras taip pat piktinosi, kad netgi elektros energijos tilto konkursas, kurį praėjusių metų liepos pradžioje neleistinai sustabdė tuometinis ūkio ministras Eugenijus Maldeikis, iki šiol nėra atnaujintas, nors tai yra gyvybiškai svarbu šalies nepriklausomybei.

NKS vadovo teigimu, tokia konservatorių vykdoma politika kenkia visam dešiniųjų blokui.

"Nesiskaitymas su gyvybiniais žmonių interesais bei dvigubi moralės standartai kompromituoja reformas ir kenkia visam dešiniųjų blokui", - sakė G.Vagnorius.

Nuosaikiųjų konservatorių vadovas apgailestavo, jog "tokia politika griauna valstybės pamatus iš vidaus, didina žmonių nepasitikėjimą valdžia bei nepasitenkinimą valstybe".