Vienintelis mandatą Kaune laimėjo partiją į rinkimus vedęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis, tuo metu kitose šešiose Kauno vienmandatėse apygardose išrinkti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LŽVS) atstovai.

Prieš ketverius metus Kaune konservatoriai buvo laimėję visose aštuoniose apygardose.

„Mes matome, kad antrajame ture net miestai balsavo už „valstiečius“. Tai rodo, kad į juos žiūrima, kaip į naują jėgą, kuri neturi skandalų, didelių ar mažų šleifų, ir į tam tikrus naujus gelbėtojus. Nors jie nėra nauja partija, jie yra gelbėtojai, kurių (rinkėjai) tikisi“, – BNS rinkimų rezultatus komentavo Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto politologas Mindaugas Jurkynas.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatai buvo patekę į antrąjį Seimo rinkimų turą visose Kauno apygardose, tačiau mandatą iškovoti čia pavyko tik partijos vadovui ir rinkimų sąrašo vedliui G.Landsbergiui.

Jis antrajame ture nugalėjo „valstiečių“ atstovę Audronę Jankuvienę.

Tuo metu kitose Kauno apygardose triumfavo „valstiečiai“. Konservatorius įveikė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis, laimėjęs prieš Rimantą Joną Dagį, Aušra Papirtienė – buvusį Kauno merą Andrių Kupčinską, Lauras Stacevičius – prieš pat rinkimus dėl finansinio skandalo iš konservatorių pašalintą Juozą Pundzių, Gediminas Vasiliauskas – Seimo narį Kazį Starkevičių, Aurelijus Veryga – Tadą Langaitį, Mindaugas Puidokas – Editą Gudišauskienę.

Sostinė konservatoriams buvo palankesnė, „valstiečiai“ čia laimėjo du mandatus, taip pat antrą kartą iš eilės vienmandatėje apygardoje nugalėjo Žaliųjų partijos vadovas Linas Balsys.

Prieš ketverius metus konservatoriai Vilniuje irgi buvo laimėję septynis mandatus, tačiau miestas tuomet turėjo mažiau apygardų.

Vilniuje per šiuos rinkimus jau pirmajame ture į Seimą buvo išrinkta konservatorių kandidatė Ingrida Šimonytė. Keliose apygardose konservatoriai laimėjo dvikovas prieš Liberalų sąjūdį: Žygimantas Pavilionis – prieš Virgilijų Alekną, Vytautas Kernagis – prieš Dalią Kuodytę, Algis Strelčiūnas – prieš Aušrinę Armonaitę, Dainius Kreivys – prieš Gintarą Steponavičių.

Taip pat konservatorius Mykolas Maujauskas nugalėjo Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) vadovą Artūrą Zuoką, o konservatorius Paulius Saudargas – Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos kandidatę Danutą Narbut.

Naujojoje Vilnioje konservatorė Monika Navickienė išplėšė pergalę prieš save išsikėlusį Algirdą Paleckį.

Dviejose sostinės apygardose „valstiečiai“ laimėjo prieš konservatorius – Virginijus Sinkevičius prieš Audronių Ažubalį, o „valstiečių“ sąrašo lyderis Saulius Skvernelis – prieš Kęstutį Masiulį.

Vienintelė „Lietuvo sąrašo“ atstovė būsimame Seime Aušra Maldeikienė sostinėje įveikė konservatorę Viliją Aleknaitę Abramikienę, o Žaliųjų partijos vadovas L.Balsys – konservatorę Aistę Gedvilienę.

Liberalų miestu vadintas uostamiestis „valstiečiams“ davė du mandatus: Algimantas Kirkutis nugalėjo konservatorė Agnę Bilotaitę, Dainius Kepenis – liberalą Edmundą Kvederį.

Vienintelį mandatą Klaipėdoje laimėjo Liberalų sąjūdžio atstovas Gintaras Vaičekauskas, įveikęs konservatorių Arūną Barbšį.

Centro partijos kandidatas Naglis Puteikis laimėjo prieš liberalą Simoną Gentvilą.

Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje parlamentarų mandatus taip pat laimėjo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatai.