TS-LKD jau turi susidarę abėcėlinį kandidatų į Europos Parlamentą sąrašą, kuriame yra 28 pavardės, tarp jų - beveik visi dabartiniai konservatorių europarlamentarai išskyrus Vytautą Landsbergį, tačiau tarp kandidatų yra jo anūkas Gabrielius.

Intrigų šiame procese yra bent pora. Viena jų, kur sąraše atsidurs V. Landsbergio anūkas, kuris į partiją įstojo jau prasidėjus rinkimų kampanijai, ir tapo konkurentu ne tik jauniems aktyviems, bet jau patyrusiems partijos nariams, kaip Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, tiek senbuviams.

Kitas klausimas, ar iš viso partijos jaunimui bus patikėta vesti konservatorių sąrašą. Europarlamentarė Laima Andrikienė nemano, kad jaunimas būtų pajėgus rinkimuose atsverti socialdemokratų sąrašą, kuriame - šios partijos elitas.

"Yra žmonių, turinčių fantastinio patyrimo užsienio politikoje daugianacionaliniame formate. Aš turiu galvoje ir Audronių Ažubalį, ir Emanuelį Zingerį, ir Viliją Aleknaitę, ir Kęstutį Masiulį. Atsisakyti jų patirties, pažinčių ir juos nustumti į antrą planą atrodytų nelabai moraliai", - naujienų agentūrai ELTA yra sakiusi L. Andrikienė.

Europos studijų centras TS-LKD prognozuoja dvi vietas iš vienuolikos, kurios teks Lietuvai kitą kadenciją Europos Parlamento.

TS-LKD taip pat Taryboje spręs, ar rems prezidento rinkimuose šalies vadovę Dalią Grybauskaitę, kuri apie savo kandidatavimą dar nepaskelbė. Bei diskutuos tokiais klausimais, kaip euro įvedimas, žemės pardavimas ES piliečiams.

Neparlamentinė Liberalų ir centro sąjunga (LiCS) pradės diskusijas dėl dalyvavimo Europos Parlamento rinkimuose. Analitikai jiems nenumato nei vienos vietos.

LiCS taip pat spręs dėl kandidato rinkimuose į prezidentus, apžvelgs politinę padėtį ir spręs, ar sudaryti iniciatyvinę grupę referendumui dėl tiesioginių merų rinkimų rengti.