Kaip penktadienį BNS korespondentui sakė vienas konservatorių lyderių, Seimo kancleris Jurgis Razma, Tėvynės sąjunga nekels savo kandidatų 17-oje vienmandačių apygardų, Krikščionių demokratų partija (LKDP) - 27-iose apygardose.

Tai sutarta ketvirtadienį vykusiose konservatorių ir LKDP vadovybių konsultacijose.

Jis neįvardijo apygardų, nes konservatoriai, nenorėdami palengvinti politinių varžovų sprendimų, stengiasi neatskleisti savo kandidatų "vienmandatininkų" ir jų pasirinktų apygardų.

Pasak J. Razmos, dėl nekonkuravimo likusiose apygardose taip pat bus tariamasi. Kaip žinoma, 71 parlamentaras yra renkamas vienmandatėse apygardose, 70 - pagal partijų sąrašus.

Spalio 8-ąją Seimo rinkimuose stiprią alternatyvą rinkėjams ketina pateikti Algirdo Brazausko socialdemokratinių jėgų koalicija bei vadinamasis naujosios politikos blokas, todėl dešinieji priversti ieškoti išeičių, kad kelių dešiniųjų partijų konkurencija neišblaškytų jų rinkėjų.

Kaip sakė J. Razma, tolesnį pasidalijimą apygardomis ketinama aptarti kartu su Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos (LPKTS) vadovybe.

Anksčiau konservatoriai pranešė, jog baigiama susitarti, kad konservatoriai ir LPKTS tarpusavyje nekonkuruos bent dešimtyje vienmandačių rinkimų apygardų.

Seimo rinkimai įvyks spalio 8 dieną.