„Užsienio reikalų ministerijos ir mūsų ambasados Vienoje linija mes išsiuntėme demaršus, kuriuose partneriams iš Austrijos paaiškinome, kad M. Golovatovo byla politizuojama. Jie tai išanalizavo ir padarė išvadą“, – leidinys cituoja pašnekovą iš Rusijos užsienio reikalų ministerijos, kurio vardas neskelbiamas.

Leidinys, remdamasis pašnekovo teiginiais, rašo, kad išsamesnis oficialus ministerijos komentaras šiuo klausimu bus paskelbtas šiandien. Kol kas Rusijos užsienio reikalų ministerija oficialaus pareiškimo dėl M. Golovatovo paleidimo nepateikė.

Šiandien „Alfa“ būrio veteranų asociacija ketina paskelbti savo pareiškimą.

„Kommersant“ taip pat rašo, kad M. Golovatovo paleidimu džiaugiasi ir kitų baudžiamųjų bylų, kurios buvo iškeltos Baltijos šalyse dešimtojo dešimtmečio pradžioje, po jų atsiskyrimo nuo Sovietų Sąjungos, dalyviai.

Padnestrės valstybinio saugumo ministerijos vadovas Vladimiras Antiufejevas, buvęs Rygos kriminalinės paieškos skyriaus vadovo pavaduotojas, kuris dalyvavo 1991 m. sausio mėn. įvykiuose Latvijoje ir kurio ieško Latvijos vadovybė dėl mėginimo jėga užgrobti valdžią, Vienos sprendimą pavadino teisingu.

„Tai, kuo esu kaltinamas ir aš, ir „Alfa“ – šmeižtas. Mes, sovietų karininkai, tuo metu vykdėme savo pareigą ir buvome ištikimi priesaikai. Mes buvome teisėsaugininkai ir nusikaltimų vykdyti negalėjome, – teigia V. Antiufejevas. – Baudžiamojon atsakomybėn reikia traukti tuos, kurie tuo metu organizavo ginkluotas provokacijas – nacistiškai nusiteikusius Lietuvos ir Latvijos nacionalistus ir jų bendrininkus iš Vakarų specialiųjų tarnybų. Tačiau tai, deja, neįmanoma.“