"Iš pradžių K.Skamarakas teisinosi, jog posėdyje negali dalyvauti dėl ligos, dabar - dėl neva prasidėjusių šventinių atostogų", - teigė komisijos pirmininkė liberalė Dalia Teišerskytė.

Pasak D.Teišerskytės, komisija įsitikinusi, jog K.Skamarakas turėtų atsiprašyti Socialdemokratinės koalicijos frakcijos nario Gintauto Mikolaičio, kurį viešai įvardijo kaip vieną iš galimų pasikėsinimo iniciatorių: "Parlamentaras elgėsi neetiškai. Bet G.Skamarakas nenori to pripažinti ir teigia turįs savo argumentų".

Pareiškė savo nuomonę

K.Skamarakas vakar "Lietuvos rytui" tvirtino, jog kol kas nėra apsisprendęs, ar atsiprašys G.Mikolaičio: "Aš juk nieko neįžeidžiau, tik pareiškiau savo nuomonę. Juk galiu ją turėti?"

Parlamentaras piktinosi ir jo elgesio svarstymu Etikos ir procedūrų komisijoje.

"Seimo nariai neturi ką veikti ir rašinėja visokius skundus, o komisija irgi, matyt, neturi kuo užsiimti ir juos svarsto", - kalbėjo 2 mln. litų turtą prieš rinkimus deklaravęs ir stambiausiu Raseinių verslininku laikomas K.Skamarakas.

Paklaustas, kodėl vengia dalyvauti Etikos ir procedūrų komisijos posėdžiuose, K.Skamarakas teigė ilgai gulėjęs ligoninėje ir pridūrė, jog per šventes šio klausimo taip pat buvo nutarta nesvarstyti.