„Prezidentė nepakvietė (Premjero. – ELTA) eiti kartu į spaudos konferenciją“, – Eltai sakė E. Butkutė-Lazdauskienė. Pasak jos, Premjeras su žiniasklaida bendraus po Vyriausybės posėdžio.

Savo ruožtu Prezidentūros spaudos tarnyba jokio akibrokšto šioje situacijoje nemato. „Bendra premjero ir prezidentės spaudos konferencija nebuvo planuota“, - teigiama DELFI pateiktame komentare.

Prezidentė susitiko su Premjeru „rimto pokalbio“ iš pareigų Lietuvos socialdemokratų partijos valia pasitraukus sveikatos apsaugos ministrei Rimantei Šalaševičiūtei. Ministrė atsistatydinimo prašymą parašė po to, kai per „Žinių radiją“ prisipažino kartą, prieš dešimt metų, gydytojui davusi kyšį. Ji taip pat buvo apklausta Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) kaip liudytoja dėl vieno viešojo pirkimo atliekant tyrimą Šiaulių ligoninėje.

Dėl vadinamojo Vijūnėlės dvaro skandalo į Specialiųjų tyrimų tarnybos apklausą taip pat bus kviečiamas ir A. Butkevičius, anksčiau šioje byloje apklausti aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas ir Druskininkų meras, socialdemokratas Ričardas Malinauskas. Generalinė prokuratūra taip pat pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Žemės ūkio ministerijai pavaldžios agentūros vykdyto maisto produktų pirkimo nepasiturintiems gyventojams – įtariama, kad produktai buvo pirkti už didesnę nei rinkos kaina.