2013-ųjų politikų turto ir pajamų deklaracijos rodo, kad Klaipėdos valdžioje padaugėjo milijonierių - į jų gretas po metų pertraukos sugrįžo Lietuvos rusų sąjungos narys Jurijus Šeršniovas, rašo „Vakarų ekspresas“. 

Kai kurie politikai praturtėjo dešimtimis ar šimtais tūkstančių. Turtingiausiu uostamiesčio savivaldos politiku ir toliau lieka Centrinio Klaipėdos terminalo vadovas Benediktas Petrauskas. Jo šeima 2013 m. turėjo 3,15 mln. litų įvertinto turto. Petrauskai taip pat gali pasigirti ir solidžiausiomis piniginėmis santaupomis. Jų piniginių lėšų ir vertybinių popierių vertė siekia 1,57 mln. litų.

Antras pagal turtingumą - liberalsąjūdietis Audrius Vaišvila. Jo šeimos turtas siekė 2,5 mln. litų. A. Vaišvilos nuomone, per metus jis padidėjo 101 tūkst. litų dėl Klaipėdos rajone pastatyto namo. 

Trečias liko buvęs miesto meras Rimantas Taraškevičius. Jo šeimos turtas pernai siekė 1,4 mln. litų (padidėjo 18 tūkst.). 

Toliau turtuolių sąraše rikiuojasi socialdemokratas verslininkas Rimantas Cibauskas (1,29 mln. litų turtas ir 650 tūkst. litų paskola), socialdemokratas vicemeras Vytautas Čepas, kurio šeima valdo 1,05 mln. litų vertės turtą. Paskutinis sąraše - į jį po metų pertraukos su 1,04 mln. vertės turtu (75 251 litų daugiau nei pernai) sugrįžęs J. Šeršniovas. Visgi jis mano, kad milijonieriumi yra laikomas per klaidą.