Pasak E.Gentvilo, pagrindinė pretenzijos priežastis – nutraukta sutartis su bendrove „Klaipėdos hidrotechnika“.

„Man vadovaujant uostas neapmokėjo „Klaipėdos hidrotechnikai“ už dalį atliktų darbų. Tačiau tam buvo objektyvių priežasčių. Šiai įmonei buvo paskelbtas bankrotas, jos sąskaitos buvo areštuotos ir antstoliai mums draudė mokėti pinigus. „Klaipėdos hidrotechnika“ pačiam uostui buvo skolinga 9 mln. litų, kurių dėl bankroto mes būtume neatgavę. Todėl aš, būdamas ūkiškas vadovas, siūliau užskaityti mokėjimus mažinant skolą, tačiau bendrovė nesutiko“, – teigė Liberalų partijos pirmininko pavaduotojas.

E.Gentvilas Klaipėdos uosto direkcijos vadovą Arvydą Vaitkų apkaltino politiniu kerštu - A.Vaitkus su Socialdemokratų partija kandidatuoja į Seimą.

Praėjusių metų rugsėjį Apeliacinis teismas pripažino, kad „Klaipėdos hidrotechnikos“, „Strabag Wasserbau“ ir Klaipėdos jūrų uosto direkcijos krantinių statybos rangos sutartis 2011 metais buvo nutraukta dėl direkcijos kaltės - todėl uostas įmonėms turi sumokėti daugiau nei 2,9 mln. eurų skolų, palūkanų ir netesybų.

„Klaipėdos hidrotechnika" ir „Strabag Wasserbau“ siekė prisiteisti daugiau nei 6,26 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (172)