E. Juzeliūnas pastaruoju metu ėjo Fizinių ir technologijos mokslų centro vyriausiojo mokslo darbuotojo pareigas, jis taip pat yra Europos Komisijos Marijos Sklodowskos-Curie tarptautinis stipendiatas Kembridžo universitete.

Pasak Klaipėdos universiteto Tarybos pirmininko Arnoldo Šileikos, E.Juzeliūną per slaptą balsavimą palaikė septyni Tarybos nariai iš aštuonių.

Dėl Klaipėdos universiteto rektoriaus pareigų varžėsi keturi kandidatai. Be E. Juzeliūno, vadovauti Klaipėdos universitetui taip pat siekė šio universiteto Socialinių mokslų fakulteto dekanas, Tarybos ir Senato narys Antanas Bučinskas, šio universiteto Mechatronikos mokslo instituto vyriausiasis mokslo darbuotojas, Klaipėdos universitetinės ligoninės Miego medicinos centras vadovas Giedrius Varoneckas bei 20 metų kompanijoje „Mondelez International“ („Kraft Foods“ naujas pavadinimas) dirbęs Raimondas Baltrušaitis, kuris pastaruoju metu dirbo ISM konsultantu.

Naujo rektoriaus Klaipėdos universitetas ieškojo po to, kai gegužę Lietuvos aukščiausiasis teismas nurodė, jog šias pareigas ėjęs Vaidutis Laurėnas turi būti atleistas iš pareigų. Toks sprendimas priimtas įsiteisėjus apygardos teismo sprendimui, kuriuo V. Laurėno darbo sutarties pakeitimas dėl jo skyrimo į rektoriaus pareigas pripažintas negaliojančiu.

Pernai lapkritį Klaipėdos apygardos teismas paskelbė, kad V. Laurėno darbo sutartis turi būti nutraukta. Anksčiau tokį pat verdiktą buvo priėmęs ir Klaipėdos miesto apylinkės teismas.

Bylos duomenimis, V.Laurėnas, eidamas Klaipėdos universiteto tarybos nario pareigas ir būdamas kandidatu į universiteto rektoriaus pareigas, nenusišalino nuo dalyvavimo tarybos posėdžiuose svarstant ir priimant sprendimus dėl rektoriaus rinkimų.

Teismų nuomone, tokiu savo elgesiu jis neišvengė viešųjų ir privačių interesų konflikto.

Laikinai Klaipėdos universitetui vadovauja Mindaugas Rugevičius.

Rektoriai renkami penkerių metų kadencijai. Juos renka universitetų tarybos.