Kaip trečiadienį pranešė Klaipėdos miesto savivaldybė, liberalas V.Grubliauskas prašo Etikos komisiją išnagrinėti, ar vieši Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nario pasisakymai nediskredituoja Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos vardo ir įvertinti galimai neetišką V.Titovo elgesį.

Kreiptis į Etikos komisiją meras nusprendė po to, kai žiniasklaida išplatino V.Titovo išsakytus žodžius Lietuvos adresu: „Jei iš valstybės ištremia žmones, kurie kovoja su fašizmu, nacizmu, vadinasi, tokia valstybė yra fašistinė“.

Klaipėdos miesto meras taip pat svarsto galimybę kreiptis ir į Vyriausiąją rinkimų komisiją su prašymu išnagrinėti, ar Tarybos narys savo viešais pasisakymais galimai nepažeidė duotos Tarybos nario priesaikos.

Portalas DELFI skelbė, kad Lietuvos rusų sąjunga, kuriai priklauso V.Titovas, Baltijos jaunimo asociacija „Juvenis“ ir Klaipėdos veteranų organizacijų koordinacinė taryba uostamiestyje surengė forumą „Etnonacionalizmas – grėsmė saugumui ir stabilumui pasaulyje“.

Pasak portalo, trims į Lietuvą atvykusiems forumo dalyviams pasieniečiai įteikė raštus, informuojančius, jog jie nedelsiant turi palikti Lietuvą.