Kaip pranešė Seimo pirmininko atstovė spaudai, antradienį 15.55 val. Lietuvos parlamento vadovas Vytautas Landsbergis Vilniaus oro uoste pasitiks Kinijos Liaudies Atstovų Susirinkimo Nuolatinio komiteto pirmininką ir jį lydinčią delegaciją.

Itin svarbių asmenų (VIP) salėje 16.10 val. įvyks Li Pengo ir V. Landsbergio susitikimas, kuriame Lietuvai taip pat atstovaus užsienio reikalų ministras Algirdas Saudargas ir kiti oficialūs asmenys.

18.30 val. V. Landsbergis išlydės Li Pengą ir jį lydinčią delegaciją.

Dienraštis "Lietuvos rytas" pirmadienį pranešė , kad dėl Vilniuje vyksiančio komunizmo nusikaltimų tribunolo didžiausios pasaulyje komunistinės valstybės vieno lyderių vizitas buvo "pakibęs ant plauko".

Tačiau po intensyvių dvišalių konsultacijų buvo pasiekta, kad vizitas buvo sutrumpintas nuo dviejų dienų iki kelių valandų. Lietuvos pareigūnai teigė, kad vizito darbotvarkė pakeista Kinijos prašymu, tačiau tai nulėmę motyvai neatskleidžiami.

V. Landsbergis pareiškė nekomentuosiąs žiniasklaidos pranešimų apie vizito sąsają su komunizmo tribunolu.

Pirmadienį Islandijos sostinėje Reikjavike su Li Pengu susitiko Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus. Abu lyderiai lankėsi Islandijoje vienu metu.

Li Pengas yra ir vienas Kinijos komunistų partijos lyderių. Kinijos demokratinės jėgos kaltina jį 1989 metais būnant premjeru įsakius jėga numalšinti taikią demonstraciją Pekino Tiananmenio aikštėje.