Ekspertas, paklaustas, kokia būtų JAV užsienio politika, jei laimėtų Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną gana palankiai vertinantis D. Trumpas, atsakė, kad pastarojo politika grindžiama mintimi, jog Amerika nebegali toliau būti „pasaulio policininke“.

„Nemanau, kad jis norėtų nusisukti nuo Baltijos šalių, tačiau galimai sakytų, kad V. Putinas yra Europos, o ne Amerikos problema“, – P. Sracicas sakė JAV ambasados Lietuvoje surengtoje internetinėje diskusijoje „JAV prezidento rinkimai – kas toliau?“

JAV prezidento rinkimų procesą analizuojantis ekspertas taip pat pažymėjo, kad, nors Jungtinėse Valstijose prezidentas atlieka svarbų vaidmenį, kalbant apie užsienio politiką, labai svarbus vaidmuo tenka ir Kongresui.

P. Sracicas yra JAV Ohajo valstijos Youngstown State University dėstytojas bei Politikos ir tarptautinių ryšių departamento vadovas.

Kovo 7–8 dienomis Vilniuje (VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute ir MRU Politikos ir vadybos fakultete) ir Kaune (VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakultete) vyks P. Sracico paskaitos apie JAV prezidento rinkimus.